25. června 2016 04:40
Martina ČerňanskáLetní okurková polévka
Tropické teploty stále nepolevují a člověk nemá v takovém počasí chuť na nic teplého nebo dokonce horkého. Naštěstí existuje mnoho receptů, které se hodí právě do horkých letních dnů. Vyzkoušejte třeba letní studenou okurkovou polévku! Recept od Miriam z blogu snedeno.cz právě teď pro vás.
Na 3 porce budeme potřebovat:
Na polévku:500 ml bílého jogurtu2 salátové okurky1 lžíce medu1 lžíce citrónové šťávysůlčerstvě mletý pepř
Na ozdobení a dochucení:4 stroužky česnekukousek zelené a kousek červené chilli papričkyhrst bazalky, olivový olej
Postup:Okurky oloupeme (můžeme si škrabkou odkrojit pásky okurky na ozdobení), rozčtvrtíme a odstraníme semínka. Zbytek nastrouháme na jemném struhadle. Nastrouhanou okurku dáme do mixéru, přilijeme jogurt, osolíme, opepříme, ochutíme citrónovou šťávou a medem a rozmixujeme.
Na pánvičku nalijeme trochu olivového oleje a orestujeme na něm dorůžova na plátky pokrájený česnek. Česnek vylovíme a do pánve dáme na kroužky nakrájené chilli papričky. Orestované také vyndáme, přilijeme trošičku oleje a orestujeme na něm dokřupava na kousky pokrájenou bazalku.
Polévku vychladíme, rozdělíme na porce, posypeme orestovaným česnekem, papričkami a bazalkou a ozdobíme plátkem okurky.
Snědeno.cz
Blog snědeno.cz je plný skvělého jídla, tipů a receptů. A co o něm a o sobě řekla přímo autorka?
"Byla jsem vegetariánkou i makrobiotičkou, abych zjistila, že do pohody se projím pestrou stravou. Vaření je pro mě vášeň a zábava. I když mě baví vymýšlet a zkoušet nové recepty, mnohdy netradiční, čerpám také z pokladnice našich předků.
Moje kuchyně je jednoduchá a rychlá. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás bude Snědeno s chutí" :)
Podívejte se také na: