Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
zpět

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.
zpět

Výpočet ascendentu

Pro výpočet svého ascendentu zadejte datum a čas narození.
Rodina

Sýrové soufflé

Vydáno: 01.09.2016, Anna Kopečková
Sýrové souffle
Sýrové souffle Autor: milkparade.eu
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

 

Soufflé (čtěte suflé) své jméno získalo z francouzského slova souffler - nafouknout se.

Nejdůležitější je vydržet a neotevírat troubu, dokud se těsto nenafoukne a není hotové. Zato pak se do něj nejen můžete, ale přímo musíte pustit hned. A bude vám určitě chutnat.

 

 

Co budete potřebovat (na 4 porce):

  • 1,5 lžíce másla (z toho oříšek na vymazání pečící formy)
  • 1 lžíci hladké mouky
  • 60 g nastrouhaného ementálu (min. 45 % tuku)
  • 2 vejce rozdělená na žloutky a bílky
  • 2 lžíce tučné zakysané smetany
  • 1 lžičku dijonské hořčice
  • sůl a mletý pepř

 

Postup:

1. V rendlíku rozpustíme máslo, přidáme mouku a dobře promícháme, až máslo pohltí mouku a začne pěnit. Odstavíme a vmícháme ementál, hořčici a žloutky. Osolíme, opepříme a přimícháme zakysanou smetanu.

2. Vyšleháme sníh z bílků a opatrně ho vmícháme do připravené hmoty. Vlijeme ji do máslem vymazaných malých „jednoporcových“ formiček a vložíme do  trouby vyhřáté na 180 °C.

3. Necháme suflovat (kynout) 5 minut a poté zvedneme teplotu na 210 °C a pečeme dalších 5-8 minut.

4. Po vyjmutí z trouby ihned servírujeme, doplněné zeleninovým salátem.

RADA: Během pečení neotevíráme troubu!

Článek je zařazen v: slaný koláč, quiche, sýrové souflé, soufflé, suflé, sýrový nákyp, bílé plus, zakysaná smetana
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama