Celebrity

18. května 2022 12:05

David Laštovka

Sabina Remundová, dcera Ivy Janžurové, slaví 50. Čím svou slavnou matku zdrtila?

Herečka Iva Janžurová může být na své dcery Sabinu a o dva roky mladší Theodoru pyšná. Obě pokračují v rodinné tradici a v umělecké oblasti si získaly respekt a uznání. Všichni žijí společně v rodinné vile a soužití pod jednou střechou si nemůžou vynachválit. Byly ovšem chvíle, kdy Iva s životním rozhodnutím dcer zásadně nesouhlasila a ony si i přes její odpor prosadily svou.

Sabinu Remundovou to k herectví táhlo odmalička. Vzor měla ve svých rodičích, ať už v mamince, slavné herečce Ivě Janžurové, nebo otci Stanislavu Remundovi, který byl divadelním režisérem. Už jako dítě se ráda předváděla před ostatními.

„Při rodinných večerech na chalupě jsem začala číst nahlas nebo jsme se sestrou parodovaly známé sousedy a začalo se mi líbit, jak na to lidé reagovali. Ten ohlas ve mně zažehával takovou radost,“ svěřila se Sabina v rozhovoru pro Český rozhlas. Její matka, Iva Janžurová, se však celou dobu domnívala, že se vydá jinou cestu. Když se dozvěděla, že Sabina chce být herečkou, šťastná z toho rozhodně nebyla. „Mě to zjištění zdrtilo. Rozmlouvala jsem jí to, ale narazila jsem na tvrdou skálu. Ale když pak šla na DAMU, to už jsem jí radila,“ zavzpomínala Iva Janžurová, která měla největší obavu z toho, že její dceru budou ostatní vnímat jako protekční dítě.

Jak funguje soužití pod jednou střechou?

Sabina se stala nejen herečkou, ale také scenáristkou a divadelní režisérkou. A Iva je na ni právem pyšná. „Máme se velice rády. Chci zmínit i Theodoru, aby se necítila odstrčená. Jsem šťastná matka, že mám tak skvělé holky,“ prohlásila v Českém rozhlase Janžurová.

Sabina je šťastně vdaná za filmového a divadelního architekta a scénografa Adama Pitru, s kterým má dvě děti, syna Vincenta a dceru Adinu. Všichni žijí společně pod jednou střechou v rodinné vile v pražských Střešovicích. Sabina s Theodorou se svými rodinami mají v domě vlastní patro, Iva má byt v přízemí, kde dlouhá léta žila se svým životním partnerem a otcem svých dcer Stanislavem Remundou. Od jeho smrti 21. května uplyne už deset let. „Nejsme opičí rodina, že bychom se pořád mazlili a miliskovali. Jsme rodina, která se rozhodla, že k sobě patří. Přibyli mi dva synové, čímž myslím své zetě. Dům jsme přestavovali tak, aby nám všem vyhovoval a měli jsme v něm oddělené bydlení. Vidíme se, jen když chceme,“ uvedla Iva Janžurová.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 25. 4. 2024

Berani, vyhlídky na dnešní den jsou vynikající. Současné uspořádání planet a poněkud tísnivá atmosféra posledních dnů vás inspirují ke změně prostředí a návštěvě nových míst. Proč si nenaplánovat malý výlet? Všechna znamení naznačují, že právě teď je pro takové dobrodružství ta nejlepší doba. Pokud budete otálet, budete se cítit opět zaseknutí ve staré rutině.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.