Celebrity

17. prosince 2023 06:30

David Laštovka

Satoranský se ženou prožil šedesát let. Užila si se mnou dost, říká, ale stále mu chybí

Hana Maciuchová

Jaroslav Satoranský, který slaví 84. narozeniny, patří mezi noblesní herce a gentlemany. Celý život ho zdobí až přehnaná skromnost. Od svých sedmnácti let zůstal věrný jediné ženě, Libuši, kterou si vzal za ženu. Ve spokojeném manželství s ní prožil šedesát let. Rozdělila je až smrt.

Jaroslavu Satoranskému se skandály celý život vyhýbají. Místo vymetání večírků a společenských akcí, vždycky raději trávil čas se svou rodinou. Libuši, osudovou lásku, poznal už ve svých sedmnácti letech. „Po čtyřech letech jsme se brali a já pak musel na dva roky na vojnu. Užila si se mnou dost. Na tom, že nám to spolu tak dlouho a krásně vydrželo, měla velkou zásluhu,“ svěřil se herec webu Prima Ženy.

V příbuzenstvu má sportovní hvězdu

O své milované ženě vždycky mluvil s velkou úctou. Díky její toleranci překonaly i časy, kdy byl na výsluní a uháněla ho řada fanynek. „Dostával jsem od nich dopisy, že se jim třeba ta či ona postava, kterou jsem ztvárnil, líbila. Někdy to byla i žertovná psaníčka. Psaly mi hlavně maminky a babičky, které by rády provdaly své dcery a vnučky. A jedna dívka mi psala jako svému deníčku. Byl jsem pro ni něco jako zpovědník, vrba, které se se vším svěřovala. Byl jsem svědkem rozchodu jejích rodičů, její první lásky, pak mi poslala svatební oznámení a fotografii krásné rodinky s malým dítětem. Moje paní byla vždycky velmi rozumná a chápala moji práci,“ prozradil Jaroslav Satoranský.

I když byl během své kariéry v jednom kole a šel z role do role, rodina pro něj vždycky byla na prvním místě. V příbuzenstvu má i sportovní hvězdu, světoznámého basketbalistu Tomáše Satoranského, což je vnuk jeho bratrance. „Jsem moc rád, že dělá našemu jménu takovou čest,“ poznamenal pyšně herec.

Žena zemřela ve stejnou dobu jako Hana Maciuchová

Na rozdíl od jiných kolegů, jeho bohémské období minulo. „Flámy, ponocování, to mě skutečně nikdy nelákalo,“ uvedl Jaroslav. S manželkou si dokázali spokojeně užívat i seniorského věku. Pravidelně chodívali na dlouhé procházky. Většinou si naplánovali trasu k nějakému obchodnímu centru, aby cesta měla konkrétní cíl a nejvíce se těšili z dětí. Dcery Martiny, která vystudovala pedagogickou školu, dvou už dospělých vnuků, z nichž jeden je inženýr a druhý ekonom a z pravnoučat.

Jeho Libuška zemřela krátce předtím, než skonala jeho divadelní kolegyně a blízká kamarádka Hana Maciuchová, s níž si zahrál například i v Krkonošských pohádkách. Obě navíc na podobnou nemoc. V jeho srdci dodnes zůstává prázdno a velká bolest. „Už to lepší nebude. Stále tam budou ty smutné vzpomínky. Jediné, co mi pomáhá, je práce a nejvíce samozřejmě moje rodina. Ta se nám opravdu povedla,“ prohlásil herec.

Hanu Maciuchovou si můžete připomenout v úvodním videu.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.