Celebrity

19. června 2022 15:35

David Laštovka

Sestry Ester a Aňa Geislerovy. Jaký vztah mezi sebou mají? Milují se nebo nesnáší?

Mnohé mají společné. Nejenom stejnou krev, podobný vzhled, ale i profesi, ve které vynikají. Obě jsou velmi obsazované a žádané herečky. Jak spolu vychází v soukromém životě slavné sestry Ester a Aňa Geislerovy? Žárlí na sebe?

Ester Geislerová je nejmladší ze tří sester. O devět let starší Aňa je herečka, o deset let starší Lenka zase výtvarnice a ilustrátorka. Vypadá to, že Ester si vzala od každého sourozence něco. První herecké role dostávala už od svých pěti let a prsty v tom měla tak trochu Aňa.

„Když jsem byla malá, sestra Aňa už točila a režiséři si začali všímat zrzavé holčičky, která chodí na premiéry jejich filmů. Říkali si, že by se jim taková holčička s dlouhými zrzavými vlasy hodila, a tak mě začali obsazovat do všeho možného, od pohádek přes reklamy až po videoklipy,“ prozradila Ester v rozhovoru pro Aktuálně.cz.

Už jako dítě chodila do dramatického kroužku a stát se jednou herečkou ji velmi lákalo. „Hrála jsem divadlo, recitovala jsem, měla jsem skvělé vedení. Líbilo se mi, když jsem díky natáčení nemusela do školy, a taky jsem ráda trávila čas v prostředí dospěláků, protože jsem měla pocit, že si s nimi rozumím víc než se svými vrstevníky,“ přiblížila Ester.

Na označení mladší sestra Aňi Geislerové je už alergická

Nakonec ale vystudovala Výtvarnou školu. „Když potom na základce došlo na lámání chleba a já jsem se rozhodovala, kam půjdu dál, trochu zasáhla moje máma Věra Geislerová - akademická malířka, která se ale po revoluci živila taky počítačovou grafikou a animací. Poradila mi, že do světa herectví už mám bránu otevřenou a mohu se mu věnovat vždycky, ale bylo by dobré vystudovat ještě něco praktického, čím bych se mohla živit, kdybych zrovna role nedostávala. Protože jsem odmalička něco kreslila, fotila nebo natáčela a moje sestra Lela i můj bratranec Petr Urban na tu školu chodili, nabízelo se, že tam půjdu taky,“ uvedla Ester Geislerová.

Že se o ní neustále mluví jako o té mladší sestře herečky Ani Geislerové jí není moc příjemné. „Někdy mě to trochu štve. Lidé jsou po tom jméně lační,“ povzdechla si v rozhovoru pro MF DNES. Herecké rady od své starší a zkušenější sestry však přijímá s pokorou. „Aňa je vnímavá a řekne mi, když se jí něco nelíbí. Ale spíš se spolu díváme na filmy, kde nehrajeme ani jedna,“ popsala Ester.

Jejich milovaný otec zemřel na cirhózu jater

Všechny sestry bezmezně milovaly svého tatínka Petra, který byl lékař a japanolog. Zemřel pouhý den před svými šedesátými narozeninami. Příčinou byla cirhóza jater. Jeho odchod je velmi zasáhl, a ještě více semknul. „Pil, aby s tou svou křehkostí a zároveň obrovskou inteligencí vůbec dokázal čelit normálnímu životu. Ale pamatuji si ho hlavně jako strašně vtipného a vnímavého posluchače a vypravěče. Jeho talent vyprávět má po něm Lela. Chybí mi ten jeho humor,“ posteskla si před lety Aňa časopisu Elle.

Ester zase na své sociální síti nedávno sdílela dojemnou vzpomínku. „Chybíš tady! Tvoje moudrost, humor, historky, smích, slzy od smíchu, obejmutí, mokasíny bez ponožek, kostkované košile, hra na piano, broukání Brela, víno v hrníčku, omáčky a čokoládový košíčky... Těším se, že se jednou vydáme na tu tvoji skálu na Fuji, pojmenovanou po Tobě! Skála Petra Geislera! Jednou tam vyrazíme, všechny tvoje děti,“ napsala Ester Geislerová.

Její herecký um si nyní můžeme vychutnat v novém rodinném filmu Mazel a tajemství lesa, který v neděli ve 20:15 vysílá TV Prima. Snímek určený dětem a jejich rodičům pojednává o dobrodružství na letním táboře.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 18. 4. 2024

Zadal vám někdo úkol a pak odešel, aniž by vám dal pokyny? Není divu, že se cítíte zmatení a frustrovaní. Pokud neexistuje žádný návod a pokud nikdo jiný neví, o co jde, nemějte výčitky svědomí a nechte to být, dokud nedostanete řádné poučení. Je rozumnější počkat, než to udělat špatně a muset to dělat znovu. Raději bezpečně, než abyste litovali.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.