Top recepty, na které Marie z Lásek utáhla nejen chlapa. Vyzkoušejte je
Receptů, jak si podmanit muže, bylo popsáno mnoho. Co ale nakonec funguje nejvíce, jsou recepty na chutná jídla. Proč tedy složitě vymýšlet něco nového, když platí osvědčené: láska prochází žaludkem. Své o tom ví i hrdinka oblíbeného seriálu Všechny moje lásky. Koukněte na videu níže, jak vaří.
Právě seriálové Marii Svobodové (55) jedna chutná večeře vrátila zpět milostný život. Kdo to neví, tuto sympatickou ženu před rokem připravil osud o manžela. Ten pro ni ještě před smrtí nahrál vzkaz a do jisté míry i své poslední přání, které znělo: „Maruško, najdi si novou lásku.“
Od té doby Marie hledá. Začala svými prvními láskami. Podobně jako v reálném životě, není to nic jednoduchého. Na cestě k novému štěstí zažívá řadu zvratů, zklamání, ale i legrace...
Další premiérový díl seriálu Všechny moje lásky sledujte nově VE STŘEDU ve 20.15 na Primě!
Ale zpět k jídlu, o kterém příběhy Marie a jejích kamarádek nepřímo také jsou. Asi vás teď bude zajímat, co tak závratného Marie uvařila své nové lásce, že došlo i na sex. Překvapivě – šlo o čočku.
Začneme tedy pokrmem pro utužování vztahů nejzásadnejším. Zde jedna super čočka, kterou můžete testovat na všech mužích v dohledu:-) Nejspíš zabere, protože ji rád i šéfkuchař Zdeněk Pohlreich:
Zelená čočka s křepelčím vejcem
Klikněte si pro recept: Zelená čočka s křepelčím vejcem
Jinou výtečnou čočku si můžete uvařit přímo podle videonávodu níže. Na pomoc přichází opět šéfkuchař Zdeněk Pohlreich.
Znovu nalezené lásce z vysoké Marie připravila i hotovou hostinu. Její dávná láska Petr měl totiž narozeniny, a tak mu udělala luxusní večeři i s dortem. Jako hlavní chod se podávala pražma:
Pražma královská s mangovou salsou
Foto: bbcgoodfood.com
Suroviny:
4 vykuchané pražmy2 lžíce kořenicí směsi Kajunské kořeníšťáva a nastrouhaná kůra z 1 limetky 1 lžíce oleje1 mango1 červená chilli paprička 1 avokádo 2 jarní cibulkymalý svazek čerstvého koriandru sůl
Nejdříve si připravte salsu. Mango a avokádo zbavte slupky a pecky, dužinu nakrájejte na kostičky a nasypte do misky. Chilli papričku podélně rozkrojte, zbavte semínek a vnitřních blanek, nasekejte ji nadrobno a přidejte k mangu s avokádem. Přisypte drobně nakrájené jarní cibulky, nasekaný koriandr a šťávu z limetky, podle chuti osolte a nechte proležet.
Ryby omyjte, osušte a do každé udělejte ostrým nožem z každé strany 3 zářezy. Pak do nich pečlivě vetřete koření smíchané s jemně nastrouhanou limetkovou kůrou a olejem a dbejte na to, aby se směs dostala do zářezů i do vnitřní dutiny každé ryby.
Rozložte je na plech vyložený papírem na pečení, vložte do trouby vyhřáté na 200 °C a pečte 12–15 minut (ryby by měly být propečené). Pak troubu přepněte na gril, zvyšte teplotu na maximum a grilujte ještě 2–3 minuty, až začnou ryby zlátnout. Zakryjte je alobalem a nechte chvilku stát při pokojové teplotě.
Ryby podávejte s připravenou salsou. Jako příloha jsou ideální zelené fazolky krátce, asi 4 minuty, povařené v osolené vodě a rýže.
A jako sladká tečka:
Čokoládový dort
Foto: archiv Gurmet
Klikněte si pro recept: Čokoládový dort
Nejen muži u Marie rádi hodují
I kamarádky vědí, že Marie je skvělou kuchařkou. Už jsou zvyklé, že když některá slaví narozeniny, dort peče právě Marie. Také si k ní často chodí pro radu do kuchyně. Sousedce Líze měla utužit vztah a vrátit teplo do domu štrasburská kachna.
Kouzlo štrasburské kachny spočívá v nádivce. Ta je totiž také masová s přidáním drůbežích jatýrek.
Štrasburská kachna podle Marie
Suroviny:
celá kachna500 g mletého vepřového masa150 g kuřecích jater100 g šunky50 g slaniny2 vejce 100 ml smetany na vaření 10% sůl1 rovná kávová lžička mletého kmínu špetka mletého bílého pepře rozmarýn
Očištěnou kachnu prořízněte podél hrudní kosti a zbavte kostí tak, aby v kůži a svalovině zůstaly pouze koncové kosti křídel, stehen a biskup. Svalovinu na prsou i stehnech prořízněte, rozložte po kůži, osolte a okmínujte.
Z mletého masa, vajec, smetany a koření vymíchejte fáš, do níž přidejte na kostičky pokrájenou slaninu, šunku a játra. Směs vytvarujte a položte na vykostěnou kachnu. Následně sešijte kůži kachny tak, aby vznikl válec připomínající tvarem kachnu. Ten pak zabalte do alobalu a pečte v troubě při mírné teplotě asi 90 minut. Podlijte vše dostatečně vodou a přidejte nasekané kosti, sůl a trochu drceného kmínu. Na závěr kachnu rozbalte a dopečte při teplotě 200 °C.
Z vypečených kostí a výpeku připravte šťávu. Plněnou kachnu krájejte na silnější plátky a podávejte s knedlíky a zelím. Chutná skvěle i na studeno.
Výborná je i kachna podle Karolíny Kamberské, která peče kachnu hezky pomalu a dlouho a díky tomu se všechny chutě nádherně prolnou (recept si schovejte, protože je ideální na podzim a zimu). I Karolína pečenou kachnu testovala na mužích-kamarádech.
Pomalu pečená kachna s meruňkami a kaštany
Foto: Hermína/Prima
Klikněte si pro recept: Pomalu pečená kachna s meruňkami a kaštany
Marie má po ruce i řadu receptů pro kojící dcery
Dcera Míša je čerstvou maminkou a protože kojí, potřebuje na zub něco lehkého a přitom výživného. Maminka Marie doporučuje salát z červené řepy s čerstvým sýrem:
A ještě jeden řepový:
Falafel z červené řepy
Foto: S vášní pro jídlo
Klikněte si pro recept: Falafel z červené řepy
Zdravý je pro kojící matky též pořádný poctivý vývar, jak dále správně radí Míše Marie. I ten si můžete připravit podle videoreceptu níže:
Ještě více inspirace do kuchyně najdete také v našem novém časopisu Prima FRESH. Už ho máte doma?:-)
Podobné články
Mohlo by vás také zajímat: