Seriály a filmy

16. dubna 2022 05:45

red

Šílený den svůdníka Marka Lambory. Sledujte trailer jeho nejnovějšího snímku!

Láska hory přenáší - trailer

Už 5. května vtrhne na plátna kin česko-slovenská komedie Láska hory přenáší s hvězdným hereckým ansámblem z obou zemí. V jedné z hlavních rolí se představí i Marek Lambora, kterého má většina diváků spojeného s postavou Janka Linharta z oblíbeného seriálu Slunečná.

S hereckými hvězdami prožijete ve snímku Láska hory přenáší jeden šílený den v horském hotelu, netradičně vyprávěný ze tří různých pohledů

Láska hory přenáší. Nebo ne?

Nevěsta Alex hledá ztraceného ženicha, v patách má neurotickou matku, přespříliš aktivního otčíma a bohémského otce. Svůj vlastní příběh pak prožívá místní neodolatelný svůdník v podání Marka Lambory, jenž připravuje opravdové rande. Den plný karambolů vidí každý z nich po svém.

„Příběh se odehrává v průběhu jednoho dne, který divákovi vyprávíme postupně třikrát, a to vždy z úhlu pohledu jiné postavy. Tyto tři dějové linie se prostřednictvím postav postupně propojují a ovlivňují. Vzniká tak velký prostor pro množství nedorozumění a komických situací,“ přibližuje režisér Jakub Machala, dvojnásobný držitel ceny Anděl za videoklip roku, zodpovědný například i za seriály Stylista či Láska v čase korony.

„Scénář mi přišel strašně zábavný, když jsem ho přečetla. Hodně mě bavila i ta propracovanost, jak se různé situace postupně dovysvětlují, protože je vidíme z různých pohledů,“ říká k filmu představitelka hlavní role Anna Fialová. „Jsem za ten film ráda, protože vtipných projektů je docela málo a je málo ženských postav, které jsou takhle vtipné.“

„Dali jsme pro natáčení dohromady neuvěřitelně komplikovaný plán, příběh filmu jsme měli rozpracovaný téměř po vteřinách, abychom věděli, co která postava právě dělá, i když zrovna není v záběru. Různé pohledy na jednu situaci a vzájemné protínání postav muselo sedět,“ vzpomíná na natáčení ve Vysokých Tatrách v hotelu Hubert v Gerlachově režisér Jakub Machala.

David Kraus nazpíval Mám ťa rád Karola Duchoně

Svatebního zpěváka Davida Krause, který také do příběhu zasáhne, hraje David Kraus a pro film nazpíval píseň Mám ťa rád slovenského zpěváka Karola Duchoně. Píseň nazpíval slovensky.

„Karola Duchoně mám strašně rád a tuhle píseň zbožňuju. A vůbec od něj neznám žádnou skladbu, která by mě nebavila,“ říká David Kraus o svém pěveckém úkolu „Všechny jeho písně se mi líbí, takže z toho, že jednu přezpívám, jsem byl nervózní. A ze slovenštiny jsem byl nervózní až strašidelně. Je to pro mě čest, příliš písní, které se mi tak líbí a ještě od takového zpěváka, rozhodně moc není,“ dodává Kraus.

  • V hlavních rolích se představí Anna Fialová, Lenka Krobotová, Marek Lambora, Csongor Kassai, Natália Germani, Richard Stanke, Petra Nesvačilová, Vanda Chaloupková, Lukáš Příkazký nebo Noël Czuczor.
  • Kameramanem filmu je Nick Kollár, na scénáři spolupracovali český stand-up komik Jan Studnička, slovenský scenárista Michal Baláž, Anna Kruchňová a sám režisér.
  • Producentem je slovenská společnost Bright Sight Pictures a česká produkční společnosti DARQ studio. Realizaci filmu finančně podpořili Státní fond kinematografie a slovenský Audiovizuální fond. Dalšími partnery filmu jsou slovenská společnost BTK, FTV Prima, TV JOJ, Dědoles či Opel. Distributorem je Bontonfilm.

Snímek Láska hory přenáší bude mít premiéru v českých a slovenských kinech 5. května 2022.

Sdílejte článek
Štítky hlavní role film režisér Slunečná Marek Lambora David Kraus Lenka Krobotová Anna Fialová láska hory přenáší marek lambora Karol Duchoň Csongor Kassai

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 3. 2024

Berani, pokud se vám v poslední době nedostává lásky, po které toužíte, možná je to proto, že jste si o ni neřekli. Pokud jste s někým zapleteni a cítíte se nenaplněni, zvažte možnost upřímného rozhovoru o svých potřebách a o tom, co od vztahu chcete, abyste byli šťastní. Pokud nyní nejste ve vztahu a chcete být, musíte se důrazněji věnovat poznávání toho, koho chcete.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.