Celebrity

9. října 2022 07:00

Vanesa Havlíková

Simona Babčáková věří v moc a význam slov. Jsem v křehké nejistotě, přiznává

Show Jana Krause (32) - upoutávka

Simona Babčáková (49) je česká herečka, která rozhodně o role nemá nouzi. Stále patří k těm nejobsazovanějším a nejoblíbenějším u nás. V legendární červené pohovce u Jana Krause se rozpovídala o nových aktivitách, kterým se začala věnovat, a zavzpomínala i na to, jak se jí žilo v rodném Šumperku.

Prvním hostem dalšího dílu Show Jana Krause je sympatická herečka Simona Babčáková. Na úvodní otázku moderátora, jak se jí aktuálně daří, odpověděla takřka básnickým obratem. „Pracuji s iluzemi, jak se dá, a říkám, že jsem v křehké inventuře,“ odpověděla a zároveň dodala, že si na výběru slov, která používá, dává hodně záležet.

„Mám ráda slova. Ráda si s nimi hraju a věřím v jejich moc a význam. Věřím ale také ve vaši inteligenci a inteligenci diváků, že mi budete rozumět,“ poznamenala s širokým významným úsměvem herečka, o níž se Jan Kraus domnívá, že právě prožívá období své největší umělecké aktivity.

„Nemám pocit, že jsem v tvůrčím kvasu,“ odmítavě vrtí hlavou v Show Jana Krause, kterou uvidíte ve středu večer na Primě. „Mám pár představení v divadle, jinak momentálně nic nechystám, netočím. Spíš realizuju nový směr, kterým bych ráda rozšířila své portfolio činností,“ přiblížila. Dle slov herečky je její portfolio velice široké a vznikalo postupně. „Za poslední dva roky mi spousta věcí, které krmily moji duši radostí, přestala dávat smysl. Už to prostě není ono,“ vysvětluje Babčáková.

V přednášení Babčáková objevila novou vášeň

V životě Simony došlo ke změně a začala se věnovat zcela novým věcem. Těmi jsou například přednášky na téma vědomí, pravidla komunikace, trauma, univerzum či to, jak vytvářet vlastní život podle svých představ. „Mám ambici, aby přednáška trvala hodinu a půl, ale ještě jsem to nedostala pod dvě a čtvrt,“ popsala s tím, že obsah vychází ze 30 let jejích vlastních zkušeností, mapování a studia problematiky.

„Jdu vlastně jenom po tom. Vytvořila jsem si iluzi, že když budu vědět, neztratím se a vždycky všechno dobře dopadne. Protože se ale svět mění – a teď se mění hodně divoce –, potřebuju vědět moc, abych byla připravená na všechny situace. Takže jsem šla po poznání, četla knížky, poslouchala přednášky, chodila na semináře, absolvovala sebezkušenostní praktický výcvik principů života, abych si poskládala mapu světa a uměla si vždycky poradit. A teď jsem v inventuře zjistila, že změny jsou tak rychlé a situace tak nepředpokládatelné, že nelze mít žádnou záruku, že by se člověk mohl připravit. Takže jsem v křehké nejistotě,“ popsala zcela nové životní zkušenosti.

Ze všech svých témat za nejnosnější považuje komunikaci. „Nejvíc se soustředím na komunikaci, protože jsem ji vyhodnotila jako nejpraktičtější a protože principy komunikace platí pro každého,“ dodává rodačka ze Šumperka, která zavzpomínala i na to, jak kdysi přesídlila do Prahy a jak tuto změnu prožívala a stále prožívá.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 20. 4. 2024

Ačkoli se můžete pyšnit svou trpělivostí, Berani, tato vlastnost by vám dnes mohla být na obtíž. Je možné, že už jste se ohnuli, jak jen to šlo, a dosáhli jste bodu zlomu. Poslední kapka se chystá přiložit velbloudovi na hrb. Dejte průchod explozi emocí, kterou si události žádají. Nemá smysl se dnes snažit zachovat svaté chování.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.