Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
zpět

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.
zpět

Výpočet ascendentu

Pro výpočet svého ascendentu zadejte datum a čas narození.

Jednoduchá, voňavá a bez práce: Švestková povidla z trouby

Jednoduchý recept na domácí povidla, která jsou prakticky bez práce. Téměř všechnu práci za vás totiž udělá během několika hodin, případně i přes noc spotřebič, který máte v kuchyni.
Vydáno: 13.09.2017, Anna Kopečková
Švestková povidla z trouby

 

Využijte toho, že vám nedají moc práce, a připravte je ve větším množství. Alespoň tak chutně zpracujete velkou podzimní úrodu, která se vám už nevejde do mrazáku.

A nezapomeňte na jedno důležité pravidlo - během přípravy se povidla nemíchají!

 

 

 

Co budete potřebovat (na cca 1 kg povidel):

Švestková povidla z trouby Foto:

 

  • 3,5 kg švestek (hodně zralých, případně i přemrzlých, jsou sladší), vypeckovaných
  • 700 g krupicového cukru
  • šťávu z 1 citronu nebo 100 ml octa
  • případně trochu skořice a/nebo badyánu na dochucení

 

1. Švestky vsypte do hlubšího plechu nebo do pekáče. Posypte je cukrem (chcete-li je neslazená, cukr prostě vynechejte), zakapejte šťávou nebo octem a nechte nejméně 10 hodin stát, můžete i 24 hodin.

2. Troubu předehřejte na 250 °C. Vložte pekáč se švestkami (případně i s kořením) a pečte asi 1 hodinu.

3. Potom můžete švestky péct ještě asi 4 hodiny při 150 °C, rozmixovat nebo rozmačkat šťouchadlem na brambory a v kastrolu ještě dovařit do husta, ale obvykle to je třeba jen u neslazených povidel.

Druhý způsob je zmírnit teplotu trouby na 50 °C a povidla nechat péct přes noc. Pak je už není třeba mixovat a obvykle ani dovářet. Výsledný objem povidel by měl být asi o dvě třetiny menší, než bylo původních švestek.

4. Hotová povidla plňte ještě zahorka do vysterilizovaných sklenic a jako pojistku je zakápněte trochou rumu.

Baví vás zavařovat, zpracovávat podzimní úrodu nebo houby a zkoušet nové recepty? Pak by vám určitě nemělo uniknout nové číslo časopisu Prima FRESH, které je opět plné lákavých receptů a vychází právě teď!

 

Podzimní číslo časopisu Prima FRESH

Vychutnejte si pestrý podzim s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Mohlo by vám taky chutnat:

 

S tvarohem, mákem, slivovicí, oříšky...

Švestkové koláče a koláčky: Vybrali jsme pro vás to nejlepší

Švestky jsou opravdu poklad

Švestky jsou opravdu poklad: Fungují proti zácpě a nakopnou vaše zdraví!

Budete se olizovat až za ušima

Hruškové pečení: Nasladko i naslano

 

 

 

Reklama
Článek je zařazen v: zavařování, švestky, povidla, povidla z trouby, pečená povidla
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama