Astročlánky

20. července 2023 06:30

redakce Prima Ženy

Sladkosti podle znamení zvěrokruhu: Býci milují koláče, Váhy pistáciový krém

Právě dnes slavíme Mezinárodní den lízátek. Kdo by tuhle dobrotu, která nám připomíná dětství, nemiloval? Nebo snad patříte k těm, kterým cukrovinky nic neříkají? Podívejte se, co je vaší nejoblíbenější sladkostí podle znamení zvěrokruhu.

Každé znamení má jiné vlastnosti, jiné schopnosti, ale také jiné preference. Zatímco jednomu chutná jablečný závin, další nedá dopustit na pořádnou porci zmrzliny. Jak je na tom vaše znamení?

Beran

Jako energický a dobrodružný jedinec má Beran rád sladkosti s výraznou a osvěžující chutí. Ideální volbou je pro něj čerstvý ovocný koláč s drobenkou nebo zmrzlina s exotickými příchutěmi. Berani si také rádi vychutnají intenzivní chuť čokolády s vyšším podílem kakaa.

Býk

Býk je milovník jídla a dokáže si pochutnat na sladkostech, které mají plnou chuť a jsou bohaté na texturu. Radost mu uděláte klasickým krémovým dortem a chybu neuděláte ani s lahodným brownies. Býci si také rádi dopřávají sladkosti s náplní, jako jsou tvarohové koláče nebo ovocné knedlíky.

Blíženci

Pro Blížence, kteří jsou známí svou zvědavostí a komunikativností, jsou ideální sladkosti, které nabízejí pestrost. Zamilují si barevné cukrovinky a sladkosti, které mají více vrstev nebo kombinují více různých chutí. Sušenky nebo sladké sendviče budou jejich jasnou volbou.

Rak

Raci jsou emocionální a citliví lidé, a proto mají rádi sladkosti, které vyvolávají nostalgii a pohodu. Většinou se vracejí k tradičním receptům a rodinným dezertům, které jim připomínají dětství. Milují domácí ovocné koláče, buchty nebo teplý jablečný koláč s vanilkovou zmrzlinou.

Lev

Lvi si zaslouží sladkosti, které se třpytí a mají impozantní vzhled. Mají rádi extravagantní dezerty, jako je královský dort nebo slavnostní šlehačkové zákusky. Lvi si také vychutnají sladké koktejly a nápoje s ovocnými sytými barvami.

Panna

Panně záleží na kvalitě a čistotě, a to se odrazí i ve volbě sladkostí. Upřednostňují dezerty s přírodními surovinami a čerstvým ovocem. Perfektní volba pro ně jsou ovocné saláty, osvěžující šťávy a lehké zákusky s nízkým obsahem cukru.

Váhy

Váhy jsou milovníky estetiky a vyváženosti, a to se odráží i v jejich chuťových preferencích. Zamilují si sladkosti, které mají jemnou a vyváženou chuť, jako je pistáciový krém, tvarohové těsto nebo lahodné francouzské cukrovinky.

Štír

Štíři mají rádi silné a intenzivní chutě. Čokoláda v jakékoli formě je pro ně neodolatelná. Oblíbené jsou také dezerty s kořeněným nádechem, jako je hřebíčkový koláč, zázvorové sušenky nebo sladká jablka dušená se skořicí.

Střelec

Střelci mají rádi exotické a dobrodružné chutě. Lahodí jim dezerty s přidanou pikantností, jako je chilli čokoláda, sladké kari nebo ovocný sorbet s trochou limetkové šťávy. Také si užijí dezerty inspirované světovou kuchyní - turecké sladkosti nebo italské cannoli.

Kozoroh

Kozorozi jsou příznivci tradičních sladkostí. Pro ně jsou ideální dezerty s pevným těstem, jako je jablečný koláč, medovník nebo tvarohová bábovka. Ocení také sladkosti s přidanou vrstvou krému nebo marcipánu.

Vodnář

Vodnáři jsou inovativní a netradiční, a to se odrazí i v jejich chuťových preferencích. Zamilují si unikátní a originální sladkosti, jako je avokádový dort, zelený čajový zákusek nebo dezert s neobvyklou kombinací chutí.

Ryby

Ryby jsou snové a citlivé bytosti a mají rády sladkosti, které se rozpouštějí na jazyku. Dezerty s jemnou texturou a plnou chutí jsou pro ně ideální volbou, chutnat jim bude panna cotta, meruňkový koláč nebo báječný cheesecake.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.