Celebrity

17. listopadu 2023 11:35

Marie Makovská

Smířlivý krok Harryho a Meghan? Telefonát králi Karlovi III. prolomil šestiměsíční mlčení

Karel III. slaví 75. narozeniny, Harry na oslavu nedorazí

Nikoho nepřekvapilo, že Harry a Meghan na oslavu narozenin Karla III. nedorazili. Po dlouhé době však prolomili ticho a zavolali si. Bude to první krok ke smíření?

Na začátku září se z královských kruhů začala šířit informace, že by se král Karel III. se svým synem Harrym rád smířil, ovšem jen s určitým ultimátem. 14. listopadu král slavil své 75. narozeniny a k té příležitosti podle webu The Sun Harry s Meghan prolomili více než šestiměsíční ticho, když mu zavolali. Příběh se objevil i na webových stránkách BBC. K poslednímu osobnímu „setkání“ syna s otcem došlo při korunovaci krále Karla III. v květnu tohoto roku, kde Harry byl, ale nepromluvili spolu.

Král není zlý, telefonát by neodmítl

Telefonický rozhovor měl být pozitivně laděný. „Král byl extrémně zaneprázdněný, ale je zdvořilý a miluje svého syna a vnoučata. Není tak zlý, aby nevzal synovi telefon,“ řekl zdroj webu The Sun. Hlavními osobami, které si přejí, aby se král Harryho a Meghan spíše stranil, mají být královna Camilla a princ William. Ti se nechtějí smířit s tím, jak vévoda ze Sussexu jejich rodinu pošpinil. Podle webu People není jisté, zda byli Harry s Meghan pozváni na královu narozeninovou oslavu a nedorazili, anebo pozvánku ani nedostali. Každá ze stran (prostřednictvím svých mluvčích) totiž tvrdí něco jiného. Čím dál častěji se ale objevují náznaky, že Karel III. i Harry by si smíření přáli.

Král Karel III., nebo spíše Buckinghamský palác a královská rodina, zahájili oslavy už v pondělí čajovým dýchánkem v rodinném sídle Highgrove, kde panovník dostal také třípatrový dort. Sám král chtěl totiž svůj narozeninový den pojmout jako běžný pracovní. „Když nastupoval na trůn, řekl, že nebude utrácet peníze daňových poplatníků za okázalé večírky,“ řekl historik Martin Kovář na CNN Prima NEWS.

Sdílejte článek
Štítky rodina narozeniny princ Harry Meghan Markle Buckinghamský palác Martin Kovář Karel III. Camilla, královna-manželka William, princ z Walesu korunovace Karla III.

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 11. 5. 2024

Berani, dnes může přijít příliš mnoho pozvánek na společenské akce. Možná to bude jeden z večerů, kdy si budete chtít odpočinout doma, ale nebudete chtít nikoho odmítnout. Každé pozvání analyzujte. Zvažte místo, hostitele, ostatní hosty – cokoli, co vám připadá nejvýznamnější. Zúčastněte se jen těch, o kterých si myslíte, že se vám budou opravdu líbit. Řiďte se svým srdcem.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.