Celebrity

19. února 2024 08:56

Eliška Reiglová

Smrt pejska kvůli veterinářům řeší právník i policie. Je to povinnost vůči Jordymu, říká Brožová

Kateřina Brožová se obrátila na právníka

Herečka Kateřina Brožová (56) neprožívá snadné období. Stále ji rmoutí nečekané a tragické úmrtí jejího pejska Jordyho, který při venčení utekl z kliniky a srazil ho vlak. Počínání kliniky, kvůli němuž přišel její Jordy o život, považuje za nepřípustné, proto je v kontaktu s právníkem, který se už obrátil také na policii.

Z letošního roku ještě neuběhly ani dva celé měsíce, přesto si Kateřina Brožová prošla pravděpodobně tím nejhorším, co si pro ni přichystal. Po dobu lednové dovolené na Maledivách svěřila svého pejska Jordyho veterinární klinice. Rhodéský ridgeback ale utekl při venčení, a než se Brožová stihla vrátit, aby ho mohla hledat, srazil ho vlak. Smutnou zprávu se dozvěděla cestou domů.

Místo zaslouženého odpočinku v báječné dovolenkové destinaci herečka utrpěla jen těžko snesitelnou ztrátu. Tělo pejska jí bylo vráceno, aby mu mohla zajistit alespoň důstojné místo posledního odpočinku. „Pochovala jsem ho vlastnoručně na zahradě a je to pro mě silné téma. Dneska jsem ho poprosila, aby stál při mně,“ řekla v rozhovoru pro eXtra.cz na premiéře Bídníků.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Otrávili nám kocoura a tahali z nás peníze, tvrdí Gavriely o klinice, ze které utekl pes Brožové

Momentálně je pro ni záležitost příliš čerstvá, jako velká milovnice zvířat ale nezatracuje možnost, že si jednoho dne pořídí nového čtyřnohého parťáka. Ten podle ní může být Jordymu dost podobný. „Věřím, že duše pejska se v tom dalším může vrátit. Miluju zvířata a kdybych mohla, zachráním všechny. Když se rozhodnu, budu volit štěňátko,“ prozradila.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Veterinář Leoš Železný radí: 5 tipů pro správnou výživu štěňat

Právní kroky a policie

Už v lednu informovala Kateřina Brožová o tom, že veřejnou omluvou kliniky a nabídnutím uhrazení nákladů nic nekončí. Později se na ni obrátila jí nejmenovaná iniciativa s nabídkou pomoci, pročež se rozhodla situaci řešit s právníkem. K dalšímu posunu došlo nedávno, kdy se právník spojil s policií.

„Jak už to v našich končinách bývá, všechno trvá dlouho. Jsem v kontaktu s právníkem a on se obrátil na policii, bude se vše přešetřovat a uvidí se, jak se bude kauza vyvíjet. Je to spíše nějaký pocit povinnosti vůči mému milovanému Jordymu. Nic mi ho ale nevrátí,“ dodala smutně oblíbená herečka.

Kateřina Brožová hodlá ze svého zesnulého pejska bojovat:

Sdílejte článek
Štítky pes policie smrt právník Kateřina Brožová klinika Jaggy Jordy