Celebrity

15. ledna 2024 11:10

Eliška Reiglová

Otrávili nám kocoura a tahali z nás peníze, tvrdí Gavriely o klinice, ze které utekl pes Brožové

Majitelka psího salónu o psu Brožové

Herečka Kateřina Brožová (55) zažívá obrovskou ztrátu. Kvůli pochybení pražské veterinární kliniky zemřel její rhodéský ridgeback Jordy. Velmi nepříjemnou zkušenost s touto institucí má také moderátorka Martina Gavriely (45), která promluvila pro web Prima Ženy. Mluvčí kliniky uvedl, že slova Martiny Gavriely jsou lživá.

Případ Kateřiny Brožové a jejího pejska rozvířil vody v souvislosti s klinikou, které svého dlouholetého parťáka svěřila. „Nezasloužil si tak strašný a zoufalý konec, který způsobil někdo svou nezodpovědností na klinice Jaggy,“ napsala herečka na Instagram. V souvislosti s případem Brožové se ozvali další lidé, kteří rovněž nemají s klinikou dobrou zkušenost.

S klinikou má spojené špatné vzpomínky také Martina Gavriely, která se v minulosti rozhodla, že tamějšímu personálu svěří svého kocoura, jenž měl problémy se zuby.

„Náš Bruno je po smrti už 10 let. Bylo to velice bolestivé, protože i když mu bylo 14 let, byl velice zdatný a byl na tom fyzicky moc dobře. Proto jsme z toho byli celá rodina tak špatná, jeden den běhal po zahradě a lovil myši a druhý den po vytržení zubu a čištění zubního kamene nemohl chodit a tahal nožičky za sebou,“ svěřila se moderátorka v rozhovoru pro Prima Ženy.

„Předávkovali ho už na přispání, aby mu vytrhli zub. Pak nám tvrdili, že má nějaké neurologické problémy, že se mu musí odebrat mozkomíšní mok. To stálo 30 tisíc a bylo to negativní, stejně tak magnetická, krevní testy... Prostě vymysleli všechno možné, aby z nás vytáhli peníze,“ poznamenala Martina Gavriely.

Částka to není malá, ale Gavriely se rozhodla, že bude platit. „Jako milující páníčkové Bruna jsme v ten okamžik samozřejmě byli schopní prodat barák, abychom ho zachránili. Byl s dětmi od narození, byl to miláček rodiny,“ přiblížila své rozhodování oblíbená moderátorka.

Bruno zemřel

Stav Bruna se nezačal zlepšovat a tak se Martina Gavriely s rodinou rozhodla zavézt ho do jiné veterinární ordinace. Tam bohužel konstatovali, že kocourkovi, který byl podle moderátorky vždy čilý a plný života, už není pomoci.

Čtěte také: Roman Vojtek má doma talentovaného kocoura. Nyní zvažuje dalšího člena rodiny

„Když nám začalo docházet, že je něco špatně, čapla jsem ho a odvezla k jinému lékaři. Ten ho napojil na nějaký přístroj a zjistil, že ho ten přístroj nenatočil. Řekl nám, že ho otrávili, předávkovali léky. Bylo to nevratné. Veterinář řekl, že pro nás už nemůže nic udělat, nemůže mu nic dát,“ vzpomínala Gavriely.

O Bruna rodina přišla a navíc ji to ještě stálo velké peníze. „Mysleli jsme, že jsme ho dovezli na doporučení na to nejlepší místo v Praze, alespoň podle ceníku to tak vypadalo. Stálo nás to přes 100 tisíc korun,“ dodala Gavriely.

Vyjádření klinky

Redakce webu Prima Ženy požádala kliniku, aby na tvrzení Martiny Gavriely reagovala. Z kliniky v pondělí ráno napsali, ať se redakce obrátí na mluvčího Karla Tejkala. Ten vyjádření zaslal v pondělí večer.

„Jde o naprosté lži a nesmysly. Je s podivem, že stížnost na událost z počátku února 2013 přišla náhle až po 10 letech. Zásadně odmítáme obvinění, že jsme kocoura otrávili a indikovali nesmyslnou léčbu. Lež je, že na kliniku byl přinesen kocour, který měl jen problém se zubem, naopak, bylo to velmi nemocné 14 leté zvíře. Naprosto smyšlené a realitě neodpovídající je i tvrzení o ceně za poskytnutou léčbu,“ uvedl pro Prima Ženy mluvčí kliniky Karel Tejkal.

Klinika v minulosti také reagovala na případ Kateřiny Brožové a uznala pochybení. „Smutná událost, která se stala v noci na 10. ledna, kdy při venčení utekl z naší kliniky pes, který byl následně sražen vlakem, nás nesmírně mrzí. Vše vzniklo tak, že veterinární sestra, která vykonávala noční službu, chtěla velkým psům dopřát více pohybu, a tak je převáděla do většího výběhu. Během několikametrové nechráněné trasy mezi výběhy se jí jeden ze psů vytrhl, utekl a bohužel se ho již nepodařilo chytit. Velmi litujeme celé události, která nebyla systémovým pochybením, ale šlo o osobní selhání naší pracovnice, která miluje zvířata a chtěla psům při dlouhém pobytu u nás dopřát více pohybu ve větším kotci. Již jsme připravili a přijali sérii opatření, aby se podobný případ v budoucnu neopakoval. Majitelce psa jsme se hluboce omluvili, vyjádřili naši lítost a deklarovali připravenost hradit náklady, které jí naším pochybením vznikly,“ prohlásil ředitel kliniky Vojtěch Novák.

České hospodáře trápí nedostatek veterinářů:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.