Celebrity

11. ledna 2024 11:45

Eliška Reiglová

Zabili mi mého miláčka, pláče Brožová. Šlo o selhání jedince, tvrdí klinika

Kateřina Brožová (55) se ze své dovolené na Maledivách vrací předčasně. Původně si měla užít několik dní relaxu, když se ale dozvěděla, že její pejsek utekl při venčení, vydala se okamžitě na cestu zpět. Až v letadle ji dostihla smutná zpráva, že její rhodéský ridgeback Jordy je mrtvý. Srazil ho vlak. Klinika, která ho měla na starost, považuje tragickou událost za selhání jedince.

Dovolená na Maledivách se pro Kateřinu Brožovou změnila v noční můru. Tisíce kilometrů od domova se dozvěděla, že její pejsek Jordy utekl při venčení. Z takové dálky nemohla dělat více než to, že se spojila se svými fanoušky a požádala je o sdílení této informace a o hledání. Doufala, že situace bude mít šťastný konec, nakonec se ale bohužel potvrdil opak.

„Zabili mi mého miláčka. Svěříte člena rodiny, pro kterého byste dýchali, veterinární klinice, aby o něj bylo po nezbytnou dobu postaráno, kdyby přišel zdravotní problém. Oni ho pustí při venčení z vodítka, ač ho neznají a nevědí, jak bude reagovat, i když je to starší a ne úplně zdravý pes,“ posteskla si Brožová webu Super.cz.

Selhala pracovnice, tvrdí klinika

Dovolenou herečka předčasně ukončila a zprávu o úmrtí svého miláčka se dozvěděla v letadle. Po několika hodinách od tragické události a po silné kritice, které čelila na sociálních sítích, se k úmrtí pejska Jordyho vyjádřila také veterinární klinika, která měla mazlíčka Brožové na starost po dobu její nepřítomnosti.

„Smutná událost, která se stala v noci na 10. ledna, kdy při venčení utekl z naší kliniky pes, který byl následně sražen vlakem, nás nesmírně mrzí. Vše vzniklo tak, že veterinární sestra, která vykonávala noční službu, chtěla velkým psům dopřát více pohybu, a tak je převáděla do většího výběhu. Během několikametrové nechráněné trasy mezi výběhy se jí jeden ze psů vytrhl, utekl a bohužel se ho již nepodařilo chytit,“ napsal ředitel kliniky Vojtěch Novák na na Facebooku.

Čtěte také: Veronika Žilková prožila noc plnou hrůzy. Za vším stál útok psa

Novák se omluvil a je připraven Kateřině Brožové uhradit veškeré náklady, které jí situací vznikly. „Velmi litujeme celé události, která nebyla systémovým pochybením, ale šlo o osobní selhání naší pracovnice, která miluje zvířata a chtěla psům při dlouhém pobytu u nás dopřát více pohybu ve větším kotci. Již jsme připravili a přijali sérii opatření, aby se podobný případ v budoucnu neopakoval,“ dodal.

Strašlivý a zoufalý konec

Kateřina Brožová je nyní ve stavu hlubokého zármutku. Po cestě na letiště na Maledivách doufala, že se zapojí do pátrací akce po svém pejskovi a v pořádku ho najde. Už v letadle se však dozvěděla, že čtyřnohý člen její rodiny se domů nevrátí. Na sociálních sítích poděkovala přátelům i fanouškům za pomoc a útěchu.

„Chtěla bych vám všem, kteří jste projevili účast a dokonce jste se zapojili do hledání mého milovaného Jordyho, ze srdce poděkovat. Ztratila jsem oddaného, nejbližšího kamaráda, který mě bezmezně a bezpodmínečně miloval. Je to neomluvitelné, zdrcující… jsem zpět doma a nemohu bolestí dýchat,“ napsala.

Přestože klinika se omluvila a nabídla uhrazení nákladů, herečka se v této situaci bránit nepřestane. „Nezasloužil si tak strašný a zoufalý konec, který způsobil někdo svou nezodpovědností na klinice Jaggy kam jsem oba své pejsky svěřila s absolutní důvěrou i kvůli jejich zdravotním potížím po dobu svého pobytu v dalekém zahraničí,“ napsala jasně.

Jak Kateřina Brožová mluví o dceři, která s hledáním pejska pomáhala?

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 4. 5. 2024

Berani, dnes se možná nebudete moci soustředit na práci. Vaše hlava může být v oblacích a váš smysl pro detail vás může poněkud zklamat. Netřeba dodávat, že tento den není vhodný k tomu, abyste se pouštěli do nových, obtížných nebo komplikovaných úkolů. Soustřeďte se na rutinní činnosti, které zvládnete bez přemýšlení. Takto zvládnete celý den, aniž byste se z toho zbláznili.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.