Astročlánky

1. listopadu 2023 06:20

Eliška Reiglová

Povaha psů podle znamení: Blíženci jsou uštěkaní, Kozorozi poslušní

Psi patří k celosvětově nejpopulárnějším domácím mazlíčkům. Jejich majitelé na ně nedají dopustit, věrnost jim nechybí, jsou roztomilí, milující a zatraceně věrní. Proto se také říká, že pes je nejlepším přítelem člověka. Co dalšího o povaze mazlíčka může prozradit jeho znamení zvěrokruhu?

Beran

Psi narození v prvním znamení zvěrokruhu jsou přirozenými vůdci. Milují akci a vzrušení, jsou ambiciózní, kurážní, rádi mají navrch a rádi jsou první. Nejsou příliš závislí, ale mají velké odhodlání, v jejich mysli oni venčí páníčky, ne naopak. Berani jsou svéhlaví a na zavolání proto občas jednoduše nereagují. Mají ale velké srdce a tak milující povahu, že jsou jednoduše neodolatelní.

Býk

Psi narození ve znamení Býka jsou praktičtí, spolehliví, nejen při výcviku pracovití a milují krásy přírody. Na druhou stranu jsou paličatí a nesnášejí změny, proto se nevyplatí přesouvat jim misky z jednoho místa na druhé. Na pohyb si moc nepotrpí, ale potřebují ho, lépe si na něj zvyknou, když bude denně ve stejnou dobu. Nejlépe jim je v pohodlí domova, kde je ticho, bezpečí a jejich člověk, který je bezmezně miluje.

Blíženci

Znáte-li velmi uštěkaného psa, dost možná je narozený právě v komunikativním znamení Blížence. Tito psi jsou neklidní, neustále v pohybu a vždy na honbě za důvodem ke štěkotu. Jsou neuvěřitelně chytří a velmi zvědaví, proto je s nimi zábava, ale také umí způsobovat trable. V jednu chvíli odpočívají a za vteřinu už řádí. Páníček se s nimi určitě nudit nebude.

Rak

Rak je vodní znamení, které se raději řídí emocemi než logikou, což ze psů v tomto znamení narozených činí citlivá, empatická a intuitivní stvoření. Milují denní šlofíky a pamlsky a více než dlouhé túry ocení pár velmi krátkých procházek. Snadno je znervózní hluk, nejlépe jim je doma, buď ve vlastním pelíšku nebo na gauči se svými milovanými lidmi. Jsou ochranitelští, proto se skvěle hodí k dalším mazlíčkům a za své pány by položili život.

Lev

Psi narození ve znamení Lva jsou hrdé bytosti, zrodili se proto, aby zářili a aby byli středem pozornosti. Nemají rádi jakoukoliv konkurenci, v domácnosti budou nanejvýš spokojení, když budou jediným zvířetem a lidé se budou starat jen o ně. Jsou charismatičtí, vitální a silní. Užívají si čas strávený v psím salónu, pak i na procházkách vypadají a působí jako naprosté hvězdy.

Panna

Obecně Panny nemají dobrou pověst, protože jsou kritické, obsesivní a příliš analytické. Pravdou ale je, že psi narození v tomto znamení jsou oddaní, učenliví a rádi svému člověku splní, co mu na očích vidí. Jsou také dosti komunikativní, ať už skrze štěkání, nebo upřený pohled. Milují řád a čistotu, denně vyžadují stejné jídlo ve stejnou dobu. Skvěle se hodí k dětem, protože na ně dávají pozor.

Váhy

Díky nadvládě Venuše jsou Váhy znamením lásky. Cílem těchto psů je vytvářet harmonické, krásné a klidné prostředí, mají určité kouzlo a dokáží vycítit, co lidé v jejich okolí potřebují. Jsou to působiví tvorové, kteří hluboce milují lidi a zvířata ve svém okolí. Neradi jsou sami, a proto páníčka často pronásledují na každém kroku. V chaotickém prostředí se necítí pohodlně, naopak mají rádi ticho a klid a na dobrodružství je příliš neužije.

Štír

Psi narození ve znamení Štíra mají intenzivní povahu a užívají si každičkou chvilku života. Prostřednictvím štěkání se zrovna dvakrát nevyjadřují, ale člověka umí takřka propálit pohledem a občas působí, jako by uměli číst myšlenky. Mohou být součástí širší rodiny, ale bezmezně věrní jsou jen jednomu člověku, kterého považují za svého. Vybudovat si u nich důvěru chvíli trvá, ale když se to povede, jsou z nich doživotní parťáci.

Střelec

Střelci jsou symbolem cestovatele, filozofa a studenta. Tito psi neznají smysl života, ale vědí, že smysl má a jsou odhodlaní ho hledat. Jsou to výrazné osobnosti s hlubokou láskou k cestování a objevování nového, proto doma potřebují vlastní prostor, kde budou moct nervózně přešlapovat, když zrovna nebudou moct ven. Díky své lásce k přírodě jsou skvělými parťáky při cestování, venku jsou zábavní a přátelští vůči lidem i zvířatům.

Kozoroh

Toto znamení je spojené se zodpovědností, autoritou a sílou. Psí Kozorozi jsou odhodlaní a poslušní, v tom, co jim je zadáno, chtějí excelovat a být nejlepší. V jejich očích se objeví radostná jiskřička, když dostanou příležitost naučit se něco nového. Pokud mají povinnosti, například nošení novin či ovladače, plní je na jedničku. Jsou to skvělí hlídací psi a mají-li doma zvířecí společnost, která se neumí chovat jako oni, dovedou ji usměrnit.

Vodnář

Stejně jako lidé, i psi narození ve znamení Vodnáře jsou nekonformní rebelové. Jsou chytří, paličatí, excentričtí, ale racionální. Životem kráčí vlastním tempem, vytváří si vlastní pravidla a občas jsou proto nepředvídatelní. Milují změnu a nenávidí nudu, proto je vždy potěší nová hračka nebo procházka na místo, které ještě neviděli. Nejsou zrovna mazliví, ale jsou společenští a extrémně věrní.

Ryby

Snílci. Tímto slovem by se dali vystihnout psi narození ve znamení Ryb. Jsou citliví, intuitivní, potřebují prostor jen pro sebe a milují ticho. Jsou velmi něžní, milí a pečující, se svým člověkem by nejraději spali i v posteli, protože ho nadevše milují. Umí vycítit lidskou náladu, proto jsou vhodní pro výcvik na terapeutické psy. Nejšťastnější jsou, když mohou odpočívat po boku členů své domácnosti.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 12. 5. 2024

Vypadáte dobře a cítíte se skvěle, Berani. Teď jen kdyby vaše domácí prostředí odráželo to, kým jste. Když se rozhlédnete kolem sebe, možná si uvědomíte, že není tak elegantní, jak by mohlo být. Dnes to můžete začít měnit. Začněte od základů – ukliďte a odstraňte nepořádek. Jakmile zmizí všechny cizí předměty, můžete se začít zabývat závažnějšími změnami.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.