Celebrity

17. ledna 2024 11:02

Eliška Reiglová

Klinika z případu Brožové a další mrtvý pes. Nemohla jsem se ani rozloučit, říká Míša Salák

Negativní zkušenosti s klinikou, z níž utekl pes Kateřiny Brožové (55), kterého následně srazil vlak, mají další známé osobnosti. K Brožové se přidaly moderátorka Martina Gavriely a také šestinásobná maminka Michaela Salák, která je manželkou hokejového brankáře Alexandra Saláka. Klinika se brání prostřednictvím mluvčího.

Kateřina Brožová minulý týden přišla o svého rhodéského ridgebacka Jordyho poté, co při venčení utekl z kliniky, které ho svěřila na dobu své nepřítomnosti. V letadle cestou z dovolené, kterou ukončila předčasně, aby ho mohla hledat, se dozvěděla, že ho srazil vlak. „Nezasloužil si tak strašný a zoufalý konec, který způsobil někdo svou nezodpovědností na klinice Jaggy,“ napsala na Instagram.

O svou zkušenost s klinikou se poté rozhodla podělit také někdejší moderátorka VIP zpráv Martina Gavriely. V jejím případě šlo o kocourka. „Když nám začalo docházet, že je něco špatně, čapla jsem ho a odvezla k jinému lékaři. Řekl nám, že ho otrávili, předávkovali léky. Bylo to nevratné. Veterinář řekl, že pro nás už nemůže nic udělat, nemůže mu nic dát,“ svěřila se pro Prima Ženy.

Ze slavných osobností přitom nejsou jediné, které kliniku kritizují. Šestinásobná maminka a manželka hokejisty Alexandra Saláka před několika lety na této klinice přišla o pejska, kterého po dobu léčby na doporučení personálu ani nenavštěvovala. Když jí zavolali, že je po smrti, na poslední sbohem už bylo pozdě.

Smrt bez rozloučení

„Ano, i náš pejsek tam zemřel. Přivezla jsem tam tehdy pokousaného Kájíčka, jorkšíra. Tehdy mi dali naději, že bude v pořádku. Tři dny ho léčili, mně doporučili, že za ním nemám chodit, že ho vystresuju a jeho léčba nebude fungovat tak, jak má. To mě na tom nejvíc mrzí a bolí, že jsem se nestihla ani rozloučit, protože jsem byla ujišťována, že je mu dobře a půjde domů,“ uvedla Michaela Salák pro Prima Ženy.

Personál ji ani předem neinformoval o tom, že se stav zhoršil natolik, aby bylo potřeba se loučit. „Čtvrtý den mi pak zavolali, že zemřel, zajistili zpopelnění a poslali fakturu v hodnotě několika desítek tisíc. Kdyby věděli, že umírá, mohli mi dát vědět, abych se rozloučila, ale nestalo se,“ posteskla si.

Případ Brožové mě nepřekvapil, říká Míša Salák

Na téže klinice měl další pejsek Michaely Salák plánovaný zákrok, ke kterému ale nedošlo. „Naštěstí před plánovanou operací, co tam měl mít, jsem si nechala jejich postup ověřit u dalších veterinářů, a ti mi řekli, že by dopadl stejně jako Kája,“ poznamenala. Zavzpomínala také na to, že pejska, o kterého nakonec přišla, vezla na kliniku v momentě, kdy pomoc vyžadoval opravdu akutně.

„Poprvé jsem jim plně důvěřovala a věřila, že udělali to nejlepší, byla jsem vděčná za jejich péči. Ale pak s odstupem času, když jsem si začala zjišťovat recenze na ně a vyptávat se na veterinách, o jakou kliniku vlastně jde, mi to celé přišlo zvláštní. Když jsem teď četla, odkud pes paní Kateřiny utekl, nepřekvapilo mě to,“ dodala.

Mluvčí kliniky pochybení odmítl

K případu Michaely Salák a její rodiny se vyjádřil mluvčí kliniky Karel Tejkal. Podle něj je situace podobná jako u Martiny Gavriely, o jejím případu jsme psali zde.

„Stejně nesmyslné a nekonkrétní je též obvinění Michaely Salákové, které zcela kategoricky odmítáme. Jde o obecný útok po osmi letech, bez uvedení jediného faktu,“ uvedl k případu mluvčí veterinární kliniky.

Majitelka psího salonu o ztrátě psa Brožové:

Sdílejte článek
Štítky pes veterinář úmrtí klinika Kateřina Brožová veterinární lékař Martina Gavriely Michaela Saláková Michaela Salák

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.