Celebrity

14. října 2024 14:05

Michaela Vlčková

Ztráta pro českou kinematografii. Zemřela Věra Plívová-Šimková, natočila film Páni kluci

Fanoušky české kinematografie zasáhla smutná zpráva. Zemřela režisérka dětských filmů, scenáristka a spisovatelka Věra Plívová-Šimková, která natočila například snímky Páni kluci nebo Krakonoš a lyžníci. Do nebe odešla ve věku devadesáti let.

Smutnou zprávu o úmrtí úspěšné režisérky přinesl jako první web Seznam Zprávy. Věra Plívová-Šimková, která se narodila 29. května 1934 v Lomnici nad Popelkou, zemřela v úctyhodném věku
90 let.

Když dokončila maturitu, začala studovat režii na FAMU. Již během studií se zaměřila na tvorbu převážně s dětskou tématikou. Byla objevitelkou mnohých dětských hvězd, z nichž se později stali uznávaní herci a herečky.

Čtěte také: Velká rána pro Jágra a jeho partnerku. Dominice zemřel tatínek, podlehl zákeřné nemoci

Natočila řadu úspěšných filmů, mezi ty nejslavnější patří například Páni kluci, Krakonoš a lyžníci, Jak se točí Rozmarýny nebo třeba Přijela k nám pouť.

Režisérka v roce 2019 získala ocenění Český lev za mimořádný přínos české kinematografii.

Kolegové uctili památku Heřmánka. Janda minutou ticha, Kraus heslem: Show musí pokračovat:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 15. 10. 2024

Dnešní den může být vyplněn vyřizováním spousty záležitostí na poslední chvíli. Můžete být vyzváni, abyste rozhodli spor mezi kolegy, příbuznými nebo sousedy. V závislosti na povaze hádky se vám možná podaří zprostředkovat dočasné příměří, ale nebuďte na sebe příliš přísní, pokud i přes vaši snahu nedojde k uvolnění nálady. Snažte se upřednostnit odpočinek.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.