Angelika zavaří ostatním alergií na lepek. Se soutěžícími si vyjasní taktizování

Pomoc s krájením dýně - Prostřeno! S29

Kuchařská soutěž z Moravskoslezského kraje v pondělí odstartuje u maminky na mateřské, Angeliky. Ta podává bezlepkové menu a se soupeři si hned vyjasní taktiku. Soutěžící po příchodu zaskočí přivítáním v cizím jazyce.

Pondělní hostitelka z Moravskoslezského kraje Angelika bydlí v bytě, kam pozve soupeře, pouhé dva měsíce. Přistěhovala se sem s přítelem Australanem a dvouletou dcerou z Anglie, kde žila jedenáct let. Dříve pracovala v administrativě. Pro své menu zvolila zeleninový salát, dýňovou polévku, kuřecí špíz a zapečené brambory s česnekovým dipem a jako dezert kaštanovou pěnu. Nejvíce soutěžící zaujme dezert. Čekají, že bude pěna z jedlých kaštanů, které nikdy nejedli. K jejich překvapení dostanou pěnu z kaštanové čokolády. Důležité ovšem je, že je menu bezlepkové.

Angelika musí dodržovat dietu kvůli alergii na lepek. Má také cukrovku prvního typu. Nebude tedy dojídat jídla a riskuje, že se v průběhu týdne nenají. S tím je ale smířená. Saláty zvládne připravit během chvilky, problémem bude dýňová polévka. Jak uvidíte na prima+ a vpodvečer na obrazovce, krájení tvrdé dýně po chvíli vzdá a zavolá svému příteli, ať dorazí a pomůže jí. Ten je v práci, a tak to bude chtít trochu přemlouvání, nakonec svoje „bejby“ přijede zachránit. Angelika využije jeho přítomnosti a zadá mu ještě jeden úkol. Má pověsit piñatu, která bude součástí zábavy. Aby se potetovaným sympaťákem pochlubila ještě víc, požádá ho, aby si sundal tričko.

Podívejte se, jak si ostatní poradí s lepkem v mouce:

Debata o taktice a udělování jen jednoho bodu

Přivítání bude pro soutěžící velmi stresující. Angelika na ně totiž začne mluvit anglicky, a ne všichni jazykem vládnou dobře. Představení a pozdrav zvládnou naštěstí všichni. Velkou úlevou bude, když Angelika prozradí, že mluví česky a byl to jenom vtip. Jako první se půjde šmejdit. Je znát, že byt není zabydlený a je trošku neútulný. Z fotek soutěžící poznají, že bude partner hostitelky zřejmě cizinec. Během večeře Angelika prozradí, jaká má zdravotní omezení. Všem zamotá hlavu a začnou ihned přemýšlet, jak by svoje menu přizpůsobili. Damian je přesvědčený, že to nebude problém, protože mouku v menu nemá.

Angeličino menu je jednodušší, hosté si ale nestěžují. Salát bude sice slanější, polévka podle někoho moc sladká, hlavní chod ale bude mít úspěch. Marie dokonce sní houby, které normálně nemá ráda. Damian si řekne o přídavek, takže pak budou všichni čekat, až dojí. Přijde řeč i na taktiku. Všichni si myslí, že se nevyplatí dávat jeden bod, protože takoví lidé stejně Prostřeno! nevyhrávají. Jestli opravdu není mezi soutěžícími žádný hráč, uvidíte v pondělí.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.