Soutěžící mají obavy ze silného soupeře Karla. Matěj v sobě probudí hráče

Karel zmatkuje - Prostřeno! S29 (13)

Středeční hostitel Karel působí na soupeře sebevědomým dojmem. Podle poznámek u stolu pochopili, že jídlu rozumí. Kupodivu i on ale bude mít při vaření problémy a nervozita udělá své. Najdou soupeři nějaké chyby?

Šestatřicetiletý farmář Karel pozve soupeře do prostorného bytu na pražských Vinohradech. Je rozvedený a současná přítelkyně s ním nebydlí. Do soutěže se přihlásil sám, protože byl do toho už dlouhé roky tlačen svým okolím. Teď teprve dozrál čas a nastala správná chvíle. Pro soupeře Karel připraví salátek s microgreens s pečenou dýní a fetou, polévku minestrone, vepřovou panenku se švestkovou omáčkou a pyré z kořenové zeleniny, jako dezert pak čokoládový fondant.

Italská zeleninová polévka bude vylepšená slaninou a ne všichni ji znají. Nejistota bude panovat ohledně dezertu. Veronika si dortík fondant splete s fondue. Při vaření bude panovat zmatek a Karel zapomene v troubě dýni, kterou spálí.

Čtěte více: Matěj má vše domácí a naučí soupeře vyrábět klobásy. Ti hledají na jídle chyby

„Jsem pomalejší, nemám na to svůj klid. Spíš z toho mám vnitřní neklid,“ popisuje svoje pocity Karel. Soupeři čekají, že bude Karel ze svého večera v Prostřeno! nervózní. Mikuláš si myslí, že z hostitele stres opadne, až dorazí s ostatními.

Podívejte se, co řeknou soutěžící na třetí pyré týdne:

Hostitel podezírá ostatní z taktiky

Karel v předchozích dnech vypadal, že se v jídle vyzná. Proto budou soutěžící přísnější. Mikuláš si kupříkladu povšimne, že nejsou na prostřeném stole ubrousky. Zajímavý bude předkrm z vlastních výpěstků, se kterými Karel podniká. Tomáše by nenapadlo, že se hostitel v práci piplá s klíčením rostlin. V polévce nikomu nebude vadit slanina, ale padne kritika ohledně řapíkatého celeru a parmazánu. Jak uvidíte na prima+ a vpodvečer na obrazovce, Karel pojme podezření, že soupeři taktizují.

Během hlavního chodu Matěj přizná, že považuje Karla za velkého soupeře. „Já musím říct, že hráč ve mně hledá chyby,“ prohlásí u stolu. Hostitel má smůlu, že je už třetí soutěžící, který do menu zařadil zeleninové pyré. Naštěstí se všichni shodnou na tom, že to Karlovo je nejlepší. Dezert bude podávaný s omáčkou z lesních plodů a tady bude konečně co vytýkat. Matějovi budou kazit chuť zrníčka z ovoce. Nenechte si ujít středeční souboj o nejlepší menu a uvidíte, jestli se projeví taktika v bodování.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 2. 5. 2024

Berani, pozorně poslouchejte, když dnes dostáváte pokyny. Vaše mysl nemusí být tak bystrá jako obvykle. Pokud si nedáte pozor, mohli byste se vydat špatnou cestou a nakonec začít úplně od začátku. Nestyďte se ani se nestyďte klást otázky. Vždy je lepší se zeptat, než udělat zbytečnou chybu. Postupujte pomalu a metodicky a zvládnete to.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.