Soutěžící pátrají po taktikovi týdne. Snaživá Radka je s nervy v koncích

Prostřeno! XXV (78) - Zbytečná sebekritika

Soutěž amatérských kuchařů z Libereckého kraje nabídne ve středu první drama. Zatímco hostitelky z předchozích dvou večerů přes veškerou nervozitu zvládly ostatní přesvědčit, že jsou skvělé kuchařky, dnešní hostitelka Radka si nevěří a také na to nejspíš doplatí. Proč?

Ve středu se v boji o nejlepší menu projeví první taktici. Přestože se soutěžící v pondělí zařekli, že oni budou jiní, nebudou taktizovat a týden si užijí bez zákeřností, nepůjde o žádnou procházku růžovým sadem. Hostitelka Radka bude servírovat takové lahůdky jako domácí sušenou panenku, vývar z hovězího žebra, americký steak a jako dezert jahody na pepři s mascarpone.

Od prvního nezdaru, kdy Radce maso ve vývaru nezměkne podle jejích představ, je s nervy v koncích. Když pak polévku servíruje, stále není spokojená, a dokonce prohlásí, že jí vývar nechutná. „Je tam kostka, taková ta tekutá, hovězí,“ přizná se v rozrušení k hrůznému činu. Použití bujónu se v této soutěži běžně trestá minimálně hlubokým opovržením. „Maso je tvrdý,“ přisadí si ještě Radka. Hosté budou na zdrcenou hostitelku hodní a ještě ji budou povzbuzovat, ať zbytečně nepanikaří, když ještě ani neochutnali. Někdo se bude snažit obrátit celou situaci v humor. „Teď ti za to dám dva body, za tu bujónovou kostku,“ prohlásí Jitka. Na žertíky nebude mít však Radka náladu. A není to zdaleka vše, co se bude dnes vpodvečer v soutěži probírat.

Podívejte se, jak soutěžící pátrají po taktikovi:

Dva soutěžící v podezření

Po hlavním chodu se hosté pustí do debaty o taktice. „Dohodneme se, v pátek si to na konci řekneme,“ bude se snažit ostatní přimět k přiznání Petra. Pokud však někdo nějakou strategii má, zatím se s ní veřejně nepochlubí. Petra má ale jasno. Když včera dovařila, připadalo jí, že taktiky odhalila. „Podezření padlo na Lukyho a na Jíťu,“ míní. O Jitce a jejím férovém bodování bude mít pochybnosti i Sára.

Zajímavé je, že Jitka v pondělí toto téma už nakousla. Přiznala se, že se soutěže chtěla zúčastnit právě proto, aby prověřila svůj charakter. Otázkou je, zda se dnešní průšvih s polévkou promítne na bodování. Zavděčí se Radka hostům návštěvou pivovaru a dezertem v podobě jahod s pepřem? Sama se ohodnotí velmi bídně a bude mít pocit, že se jí nic nepovedlo.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.