Celebrity

6. listopadu 2023 17:25

Vanesa Havlíková

Štefan Margita se nechce milovat před představením. Nezpívá se mi pak dobře, tvrdí

Štefan Margita promluvil ve speciálním vysílání CNN Prima NEWS

Štefan Margita (67) si za svůj život zazpíval v prestižních světových operních domech a jednoznačně patří k nejtalentovanějším umělcům u nás. Legendární tenorista nyní přijal pozvání do talkshow Honzy Dědka, v níž prozradil, proč před představením nechce mít sex, a zavzpomínal na seznámení se svou osudovou ženou Hanou Zagorovou (†75).

„Sex před představením není dobrý. Basisti můžou, ti mají nízko položený hlas, ale tenoristi, to je blbé, nezpívá se nám pak dobře. Někteří teda tvrdí, že můžou, že jim to nic nedělá. Pak ale zpívají a říká se jim prvořadí zpěváci, protože jsou slyšet jenom do první řady,“ objasnil Margita na úvod talkshow s tím, že sopranisté zase tvrdí, že jim sex naopak pomáhá a dostávají ze sebe díky němu lepší výšky.

Plakáty Zagorové měl Margita vylepené i na toaletě

O manželovi Štefanu Margitovi zpěvačka Hana Zagorová mluvila vždy jen v superlativech a  stejně se o své ženě vyjadřoval i on. Společný život dvojice přirovnávala k pohádce. Ta bohužel skončila v srpnu loňského roku, kdy Zagorová navždy odešla. Není však dne, kdy by na ni zpěvák nemyslel. U Honzy Dědka nyní zavzpomínal na to, jak se se svou osudovou láskou seznámil.

„S Hankou jsme se seznámili ve Státní opeře. Měl jsem tehdy její plakáty vylepené po celé domácnosti, dokonce i na toaletě. Luciano Pavarotti říká, že populární jste ve chvíli, kdy je váš plakát na záchodě. Ano, byla i tam,“ svěřil se.

„Potkali jsme se když se byla podívat na mém představení. Přál jsem si ji vidět. Běželi za ní, aby ji zdrželi, a já jsem za ní poté přišel. Pozdravil jsem ji, ona pozdravila mě a odešla. A tak jsem si řekl, že až přijedu domů, dám ty plakáty pryč. Ale pak jsme se potkali ještě jednou ve foyer a tam mi řekla, že má druhý den narozeniny a jestli chci, abych se stavil. Víte, co jsem jí koupil? Povlečení. A použilo se,“ zavzpomínal Margita na seznámení s Hankou Zagorovou.

Čtěte také: Štefan Margita o posledních chvílích Hany Zagorové: Musel jsem jí lhát

„Když jsem odcházel, řekla, že nechá pootevřené dveře a jestli chci, abych se vrátil. Udělal jsem jedno kolečko v Korunní a vrátil jsem se zpět do Chodské ulice. Brali jsme se 31. května a ona byla ještě 30. vdaná. Jelikož jsem ale už na svatbu svolal rodinu, řekl jsem jí, aby si to zařídila,“ dodal operní pěvec v 7 pádech Honzy Dědka, které uvidíte v úterý ve 21:35 na Primě.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.