Štefan Margita míval pocit, že je Luciano Pavarotti. Skromnosti ho naučila Hana Zagorová

Show Jana Krause (6) - upoutávka

Jméno Štefana Margity (66) je v posledních měsících skloňováno spolu se smutkem nad ztrátou milované Haničky Zagorové (†75). Jak ale zpěvák prozradil v Show Jana Krause, nechce se tajit tím, že mu Hanka chybí, ani když mu někdo nadává, že o ní stále mluví. Dle jeho slov mu výrazně ovlivnila život a za mnohé jí vděčí.

Operní pěvec Štefan Margita se po půl roce od smrti své milované ženy vrátil ke své profesi a v lednu vystoupil k velké radosti svých fanoušků před zaplněnou arénou s koncertem Věnováno Hance. Svůj vztah s Hanou Zagorovou, které podle svých slov za mnohé vděčí, považuje za zcela mimořádný, a proto nezapomenutelný. „Těch třicet let nelze za šest měsíců zapomenout,“ řekl a zavzpomínal, že po celou dobu jejich společného života zažíval každý den Hančinu úctu, radost, že se vidí, že se políbí, že si udělají kávu.

„Když jsem nastoupil do divadla, myslel jsem si – já jsem Luciano Pavarotti. Ale ta facka přijde okamžitě. A Hanka mě naučila být skromný. A to je strašně důležité a za to jí moc děkuju,“ dodal.

Postupně se mu s pomocí přátel a známých daří překonávat neskutečný zármutek z Hančina odchodu a opět se radovat z práce. „Já na svých koncertech nechci, aby byli lidé smutní a brečeli. Ale já zazpívám písničku: neodcházej, má lásko, noc je věčná, a vidím, jak paní v první řadě brečí a mám co dělat, abych to dozpíval,“ přiznal. „Ale je to krásný,“ dodal v Show Jana Krause, kterou uvidíte ve středu 15. února ve 21:35 na Primě.

Krutý svět opery

Rozpovídal se ovšem i o tom, jak moc se během posledních let proměnil svět opery. „Je to úplně jiné. Nezkouší se tolik. Musíte být tedy připravený, tu roli opravdu umět. Pak je zkouška s dirigentem. Dříve se ale zkoušelo třeba 14 dnů s dirigentem, teď je jedna zkouška a jdete aranžovat. Aranžuje se tři týdny a pak vás vyhodí na premču. A tam nastává ten problém, protože se může stát, že před premiérou onemocníte. V tu chvíli si musím zaplatit za vlastní peníze ubytování, nedostanu žádný honorář… a když dostanu nějakou dobrou virózu, tak to trvá několik týdnů, takže neodzpíváte žádné představení a jedete v naprostém minusu domů,“ povyprávěl přední operní pěvec o tom, že svět opery dokáže být pro zpěváky i dost krutý.

V příštích týdnech má Štefan před sebou nabitý program. Kromě dokončení turné ho čeká dvouměsíční pracovní pobyt v Římě a v Americe.

Přesto mu prý ale Hanka strašně schází. „Nebudu se tím tajit. I když mi bude někdo nadávat, že už zase o ní mluvím. Prostě mi schází. Není to lehké,“ svěřil se. „Já zpívám, usmívám se, dělám legraci, ale když přijedete domů a všechno to tam vidíte… je to jiný. Ona byla tak dobrý člověk. Úžasný člověk. Já jsem za třicet let neslyšel, aby pomluvila nějakého kolegu. To je dneska tak vzácné.“

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 3. 2024

Berani, pokud se vám v poslední době nedostává lásky, po které toužíte, možná je to proto, že jste si o ni neřekli. Pokud jste s někým zapleteni a cítíte se nenaplněni, zvažte možnost upřímného rozhovoru o svých potřebách a o tom, co od vztahu chcete, abyste byli šťastní. Pokud nyní nejste ve vztahu a chcete být, musíte se důrazněji věnovat poznávání toho, koho chcete.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.