Stylistka popsala vkus Evy Pavlové. Kým se inspiruje a jakou barvu příliš nemusí?

Módní styl Evy Pavlové

První dáma Eva Pavlová se barev nebojí. Manželka prezidenta Petra Pavla zatím svého chotě svým stylem úspěšně reprezentuje u nás i ve světě. Její stylistka Štěpánka Pivcová nyní detailně popsala módní vkus první dámy. Co ráda nosí Eva Pavlová? A co naopak moc nemusí?

Eva Pavlová (58) je dáma se velkým D, která se umí obléknout na nejrůznější příležitosti vkusně a elegantně. S jejím šatníkem jí ale občas dopomůže profesionální stylistka. Tou je módní návrhářka Štěpánka Pivcová, která s prezidentským párem spolupracovala už během prezidentské kampaně nebo inaugurace.

U outfitů jde nejen o oblečení, ale také o smysl pro detaily. Malý, avšak výřečný doplněk ho dokáže pozvednout na úplně jinou úroveň. Během inaugurace měla Pavlová na svých šatech krásnou brož české výroby. „Do té brože jsem se snažila vnést státní symboliku, tedy lipové listy a květy. Představuje to rozkvetlý strom, rozkvetlou zeměkouli,“ upřesnila designérka šperků Eva Růžičková.

Čtěte také: Eva Pavlová vynesla brož s dojemnou symbolikou. Designér řekl, co představuje

Styl světových političek

Podle stylistky má manželka prezidenta v oblibě barvy. „Černou barvu moc ráda nemá, myslím, že jí ani tolik nesluší. V rámci procesu volby jsme začaly zjišťovat, že se cítí i ve výrazných barvách, což je skvělé znamení. Dokáže tak jít příkladem ženám v tom, že se nemusí jen schovávat do neutrálních barev nebo do černé,“ myslí si Pivcová. Ta také upřesnila, že se při výběru šatů a oblečení pro první dámu inspiruje například stylem Lady Diany nebo světových političek. „Pro příležitost, jako je inaugurace, je dobré podívat se do historie, a to jak české, tak i v zahraničí, jak se první dámy nebo i prezidentky oblékají,“ doplnila Pivcová.

Mohlo by vás zajímat: Sjednotitelka Klausová či neviditelná Zemanová. Jakou první dámou bude Eva Pavlová?

Odborníci vyzdvihují způsob prezentace

Dalším milou věcí, která stojí za zmínku, je fakt, že se Eva Pavlová ve výběru šatů či doplňků obrací na českou výrobu. Podle odborníka na etiketu Daniela Šmída první dáma dbá na to, aby její outfity nebyly příliš výrazné, a nezastínily tak prezidenta. Oceňuje však náznaky sladění a souhry.

Módní styl prezidentského páru hraje podle odborníků velice důležitou roli. „V momentě, kdy působí důstojně, reprezentativně a sympaticky, lidé se na ně dobrovolně chodí z pozitivních důvodů a očekávání dívat, podpořit je a seznámit se s nimi. To vždy pomáhá – pomáhá to i našemu exportu a obecně dobrému vnímání naší země, takže za to buďme rádi,“ míní politolog Jan Kubáček.

Sdílejte článek
Štítky prezident móda styl Petr Pavel První dáma Eva Pavlová Štěpánka Pivcová

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 25. 4. 2024

Berani, vyhlídky na dnešní den jsou vynikající. Současné uspořádání planet a poněkud tísnivá atmosféra posledních dnů vás inspirují ke změně prostředí a návštěvě nových míst. Proč si nenaplánovat malý výlet? Všechna znamení naznačují, že právě teď je pro takové dobrodružství ta nejlepší doba. Pokud budete otálet, budete se cítit opět zaseknutí ve staré rutině.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.