Celebrity

9. října 2024 13:45

Šarlota Chmelařová

Světlana Nálepková o koučování: Musela jsem se dát dohromady, abych mohla existovat

Světlana Nálepková v Show Jana Krause

Světlana Nálepková je žena mnoha tváří. Kromě herectví a zpěvu se věnuje také koučování. Jak se k tomu dostala a v čem její koníček a práce zároveň spočívá?

Herečka a zpěvačka Světlana Nálepková se kromě své divadelní a pěvecké kariéry věnuje po letech studia také koučování. „Žiju mimo Prahu, na krásném místě u Berouna,“ vyprávěla umělkyně v pořadu Show Jana Krause. „Zrekonstruovala jsem takové místo vedle domu, ze kterého jsem udělala centrum osobního rozvoje s tím, že tam budeme s mojí dcerou dělat semináře, které budou složené z jógy a meditace,“ vysvětlila Nálepková v premiérovém díle, který můžete sledovat ve středu ve 21:40 na Primě.

Součástí víkendového nebo týdenního kurzu je u nich i ubytování a strava, kterou dříve dokonce připravovala sama Světlana. Nyní už se ale věnuje hlavně koučinku. „Dřív jsem to dělala já, ale bylo to moc vyčerpávající. Ale já vařím skvěle! Jsem ještě k tomu výborná kuchařka,“ dodala Světlana sebevědomě a prozradila, že na její semináře přicházejí především ženy. „Muži moc nejezdí. Nechtějí na sobě pracovat. Už jsou asi hotoví a už všechno vědí, jsou naprosto vědomí, takže ti to nepotřebují,“ neodpustila si herečka trochu ironie.

Potřebovala jsem pomoc

Kromě cvičení jógy a meditace se účastníci dozvěděli, co je to vědomý život, jak žít v harmonii, jak pracovat s emocemi či jak posouvat naše limity. „Já jsem začala nejdřív školit sama sebe, protože jsem potřebovala pomoct. Musela jsem se dát nejdřív trochu dohromady, abych mohla existovat,“ popsala Světlana své začátky s tím, že musela vyřešit několik vztahových nehod. „A ještě jsem se narodila s takovou emoční neinteligencí, takže jsem byla takový věchýtek ve větru a všechno se mnou cloumalo nahoru a dolu a furt jsem se kvůli něčemu trápila, pak zase jsem byla šťastná, zkrátka nahoru a dolu. A najednou jsem zjistila, že už takhle žít nechci a že s tím musím něco udělat,“ vyprávěla blondýnka.

Mohlo by vás zajímat: 7 vědecky ověřených zdravotních přínosů meditace

Prošla tedy různými terapiemi, očišťováním a odpouštěním. „A pak mi poprvé v roce 2012 přišla výzva jet do Himálaje, zrovna v tenhle okamžik. Tak jsem si řekla, dobře, je to výzva, asi mi to má něco dát. Takže jsem tomu hnutí Brontosaurus z Brna řekla, že bych jela jako dobrovolník. A tam jsem zjistila, že je to tak šílené, že to asi nepřežiju, no a tak to začalo… nejdřív jsem začala studovat regresní psychoterapii, pak jsem začala dělat jógu, pak jsem dělala roční studium ájurvédy a zdravého životního stylu,“ popsala svou cestu Nálepková. Následovalo setkání s buddhismem a meditací a studium tibetských nauk. To všechno pak přirozeně vyústilo v koučink. „Říkala jsem si, že by bylo fajn už to začít předávat, kdybych věděla, že už je to fajn nebo že někomu můžu pomoct. Tak jsem to začala studovat. Bylo to roční studium, nakonec z toho bylo tříleté studium, a pak jsem tam zůstala jako lektor. Teď už jsem si otevřela praxi a vedle divadla a zpívání mám občas klienty,“ uzavřela svůj příběh Světlana s tím, že si myslí, že si hodně pomohla.

Světlana Nálepková ukázala nového přítele:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 9. 10. 2024

Vše by se vám mělo dařit – láska, peníze i kariéra. Přesto usilujete o další cíle a dnes možná přemýšlíte o vzdělávacích, intelektuálních a duchovních záležitostech, kterým jste se vždy chtěli věnovat. Nedivte se, že vás zaměstnává snaha vše vyřešit. A nemějte pocit, že musíte s rozhodnutím spěchat. Dejte tomu nějaký čas.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.