Celebrity

23. prosince 2022 18:00

Anna Fedorov

Herečka Světlana Nálepková o domácím násilí: Nejhůř na tom byla máma, otec mě zradil

Světlana Nálepková v pořadu Povídej na CNN Prima NEWS

Herečka Světlana Nálepková to neměla v dětství jednoduché. Narodila se do rodiny učitelky s ruskými kořeny a vojáka z povolání, který v hodnosti plukovníka sloužil bývalému komunistickému režimu. Jako malá zažívala domácí násilí a se svým otcem měla komplikovaný vztah i v dospělosti. V pořadu Povídej na CNN Prima NEWS přiznala, že ji zradil.

„Na rodiče vzpomínám s láskou, co bylo, bylo. Všichni v tu chvíli dělali asi to nejlepší, co mohli. Nejhůř na tom byla ovšem moje máma, na které bylo domácí násilí páchané. Se sestrou jsme občas víc dostaly,“ uvedla Nálepková. Otec si prý na mamince často vybíjel zlost. Domácí násilí tak bylo téměř na denním pořádku. I proto měla s tatínkem velmi složitý vztah, který se v dospělosti ještě zkomplikoval.

„Nejen kvůli tomu, co se dělo doma. I když už jsem dospívala a bydlela mimo náš dům, zůstávala jsem pořád pod kontrolou. Měli jsme mezi sebou i velké politické a názorové rozbroje. Pořád jsme se od sebe víc oddalovali, až nakonec vznikla propast, která se nedala překonat,“ popsala herečka.

V pořadu Povídej uvedla, že jí otec v dospělosti zradil. „Když jsem v roce 1989 podepsala Několik vět a řekli moje jméno na Hlasu Ameriky, otec tehdy dostal srdeční slabost a odvezli ho do nemocnice. Poté se o mně vyjádřil tak, že by mě měl udat, aby mi vzali dítě z politických důvodů,“ uvedla Nálepková. „To jsou věci, se kterými se asi nikdy úplně nevyrovnáte. Když holku zradí vlastní otec, má to se vztahy velmi komplikované,“ doplnila.

Nálepková o sobě nejednou říkala, že na muže neměla příliš štěstí. V jednu chvíli se však rozhodla na sobě začít pracovat. „Jakékoliv násilí páchá velké škody a zanechává jizvy na duši a srdci. Je ale na každém z nás, jak se s tím vyrovná. Člověk s tím musí něco dělat. V opačném případě se mu ty věci vrací, akorát v jiné modulaci. Většinou ani nevíte proč. Musíte najít příčinu, vyzvednout ji z povědomí do vědomí a začít ji zpracovávat. To může udělat každý z nás. Proto se už nechci vymlouvat, že jsem měla problémy kvůli věcem, které jsem zažila,“ ohlédla se za minulostí oblíbená česká herečka. Celý rozhovor sledujte v pořadu Povídej v neděli 25. prosince od 21:25 na CNN Prima NEWS.

Cestu k sobě a vlastnímu sebevědomí našla Nálepková díky buddhismu, meditaci a józe, kterou praktikuje dodnes. Několikrát dokonce navštívila Tibet. „Impuls byl jasný. Dostala jsem se do začarovaného kruhu stále se opakujících vztahů a jeden z nich mě dostal úplně na kolena. Trval půl roku a byl to sňatkový podvodník. Po této zkušenosti jsem nejdřív propadla totální depresi, kdy jsem si říkala, že už je konec a že s tím něco udělám. Bylo to šílené. Pak jsem se ale vzpamatovala a pochopila jsem, že tudy cesta nevede. Buď skočím z mostu, nebo se sebou teď hned něco udělám. Zvítězila ta druhá možnost,“ uzavřela herečka.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.