Celebrity

30. listopadu 2022 13:15

Vanesa Havlíková

Světlana Witowská: Jsem šetřivá, ale peníze si umím i užít. Za co úspory utrácí?

Show Jana Krause - moderátorka Světlana Witowská

Světlana Witowská (49) je úspěšná česká novinářka a moderátorka. V legendární červené pohovce prozradila, jaký byl odchod z veřejnoprávní televize, v níž pracovala přes dvacet let. Jak reaguje na nové výzvy a co je dlouhou dobu jejím velkým snem.

Jako první host v pořadu Show Jana Krause se tentokrát představí žena, která je zvyklá spíše rozhovory vést a moderovat než dávat, a možná o to zajímavější povídání s moderátorkou Světlanou Witowskou bude.

Hned na úvod novinářka prozradí, že po svém odchodu z veřejnoprávní televize, v níž pracovala dlouhých 21 let, si bude muset dát nejprve takzvanou konkurenční pauzu a poté nastoupí v on-line deníku, kde bude společně s moderátorkou Lindou Bartošovou naplňovat videoobsah.

Do nového zaměstnání se Světlana těší

Světlana je známá především svými rozhovory s politiky, ale v rámci své profese vedla rozhovory i s jinými známými osobnostmi, ať už ze světa umění či showbyznysu. „Vytvořila jsem si i takový jiný program, kde jsem mluvila třeba s Viktorem Preissem nebo s Leošem Marešem či Karlem Šípem. Takže jsem to uměla udělat i hezky,“ vypráví s úsměvem a současně rozhodně odmítá, že by ona sama měla do politiky aktivně zasahovat. „Já to dělat nechci!“ Zato do svého nového zaměstnání už se těší.

„Doufám, že budeme mít tvůrčí svobodu, že budeme moct najít nové zajímavé tváře a hosty,“ vyjmenovává svá očekávání. „Všechno, co jsem chtěla, už jsem si užila, a teď už to budu dělat hlavně pro radost,“ prozrazuje, co očekává od nového zaměstnání. Celý rozhovor sledujte v Show Jana Krause ve středu ve 21:35 na Primě.

Její sen? Podívat se do Japonska

Nové výzvy ani konkurence se nebojí, neboť je přesvědčená, že má za sebou dostatek zkušeností. „Bude mi padesát, tak asi vím, do čeho jdu. Už mám něco za sebou.“ A nebojí se ani neúspěchu, protože má jistotu, že může dělat cokoli jiného, třeba učit budoucí novináře. Věří totiž, že lidský faktor je v žurnalistice zatím nenahraditelný, ačkoli už i ona sama má zkušenosti s umělou inteligencí, která byla před několika lety experimentálně zapojena do předvolební kampaně. „Než půjdu do důchodu, myslím, že to ještě pořád bude fungovat,“ optimisticky odhaduje budoucí vývoj a vůbec se nebrání ani tomu, když ji Jan Kraus označí za rozverně naivní.

„Jsem a vůbec mi to nevadí!“ směje se jeho odhadu, stejně jako dalšímu jeho úsudku, že je šetřivá. „A na čem to poznáte? Na tom, co mám na sobě? Nebo že jsem málo namalovaná nebo málo učesaná?“ podivuje se a shrnuje: „Já jsem asi šetřivá, mám něco našetřeno, ale zároveň si umím peníze užít. Mám například strašně ráda sushi a za to jsem schopná utratit dost peněz.“ Na závěr Světlana prozradí, že jejím snem je podívat se do Japonska a že nechybělo moc a Tomio Okamura byl jejím kolegou.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.