Syn Evy Holubové míří do politiky: Lidé jako on by nás tam měli zastupovat, míní herečka

Eva Holubová (65) je pyšnou matkou dvojčat, Adama a Karolíny. Přestože herečce děti dělají velkou radost, často o nich nemluví, uvědomuje si totiž, že o přílišnou publicitu nestojí. Nyní však udělala výjimku a pro CNN Prima NEWS poskytla otevřený rozhovor.

Obě děti Evy Holubové se rozhodly pro kariéru v politice. Syn Adam momentálně pracuje v Bruselu, přičemž letos kandiduje za STAN v evropských volbách, a jeho sestra Karolína se stará o volební kampaň.

Čtěte také: Holubová o vstupu syna do politiky: Adam nesnáší populismus, který plete hlavy slušným lidem

Syn Holubové nesnáší populismus

Jak se na rozhodnutí syna ohledně kandidatury do europarlamentu tváří sama herečka? Konzultoval s ní tak velké rozhodnutí? „Nekonzultoval, ale on vystudoval mezinárodní vztahy a mezinárodní právo v Londýně a v Edinburghu. Studoval i prestižní College of Europe ve Varšavě, kde se velmi zajímal o vztahy v Evropském sousedství a o smlouvy mezi EU a třetími zeměmi. Tak mi to nepřišlo divné. Navíc má pracovní zkušenosti z Evropského parlamentu, Evropské komise, Rady EU, takže to je velmi přirozená volba,“ svěřila se Holubová s tím, že syn navíc pracuje jako zástupce jedné environmentální nadace v Bruselu.

A jaká byla její prvotní reakce, když se o synově kandidatuře dozvěděla? „Že mu držím palce a budu ho podporovat, a že jsem ráda, že ho teď častěji uvidím. V jeho rozhodnutí jsem ho podpořila. Takoví lidé, jako Adam, by nás tam měli zastupovat. Má k tomu vzdělání, má i zkušenosti. Je také jazykově vybavený, umí perfektně anglicky, pořád mi říká, co se dočetl ve francouzském tisku a po večerech monitoruje, jakou zase propagandu vysílali v ruské televizi,“ objasnila pyšná maminka pro CNN Prima NEWS.

Pokud by se ale syn herečky rozhodl kandidovat například za ANO nebo SPD, nedovede si to představit. „Jako, že by stál vedle pana Okamury a vyvolával Čechy Čechům? Nebo pomáhal panu Babišovi řídit republiku jako svůj závod? Asi bych k němu zaujala postoj, jako mám k těmto hnutím. Nedovedu si to představit. Adam nesnáší populismus, neboť je nebezpečný a plete slušným lidem hlavu. Využívá jejich strachu z budoucnosti, ale ve skutečnosti jsou populistům lidé lhostejni. Adam není kariérista, nedá se koupit,“ řekla rázně.

Dcera Karolína pomáhá bratrovi s volební kampaní

I když většina lidí o politickém prostředí nemá zrovna nejlepší mínění, herečka se o syna ani v nejmenším nebojí a velmi mu fandí. O politiku se navíc nezajímá jen Adam, ale s kampaní mu pomáhá i jeho sestra Karolína.

Přečtěte si: Část Čechů u počítačů nechápe strach z války, říká Matěj Stropnický. Promluvil i o otci

Má i ona tendence vstoupit aktivně do politiky? „Tak to je otázka na ni. Ona se o politiku velmi zajímá, také studovala a žila ve Velké Británii, už na gymnáziu s bratrem hodně debatovali i o politice... Kája je úžasná i na PR, je skvělá fotografka, takže i tohle mi přijde přirozené. Adamovi teď nakopla úžasně Instagram,“ rozpovídala se Holubová o dceři, kterou má s manželem Miroslavem Zdeňkem. Příjmení však mají dvojčata po matce, protože to tehdy v porodnici spletli, a jak herečka nyní vysvětlila, na formality si příliš nepotrpí.

Podívejte se na rozhovor s Evou Holubovou a Bobem Kleplem:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 2. 5. 2024

Berani, pozorně poslouchejte, když dnes dostáváte pokyny. Vaše mysl nemusí být tak bystrá jako obvykle. Pokud si nedáte pozor, mohli byste se vydat špatnou cestou a nakonec začít úplně od začátku. Nestyďte se ani se nestyďte klást otázky. Vždy je lepší se zeptat, než udělat zbytečnou chybu. Postupujte pomalu a metodicky a zvládnete to.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.