Ivan Korčok měl oporu ve své ženě. Elegantní Soňa Korčoková za manželem stojí už 36 let

Prezidentský kandidát Ivan Korčok přišel do volebního štábu

Na sousedním Slovensku vyvrcholila volba nové hlavy státu, přičemž občané si zvolili Petera Pellegriniho. Ten zasedne v Grasalkovičově paláci, ovšem po jeho boku nebude žádná první dáma. Vedle Ivana Korčoka už přes třicet let stojí jeho manželka Soňa, která mu byla oporou celou prezidentskou kampaň a nyní je to právě ona, u které našel poražený kandidát slova útěchy. Kdo je Soňa Korčoková, která platí trochu za paní Columbovou?

Soňa Korčoková svého manžela, jenž 4. dubna oslavil kulaté šedesátiny, loajálně podporuje v kariéře i osobním životě již celých 36 let.

Manželé vychovali dva syny, Viktora a Marka, a překonali i nespočet stěhování, které musel Korčok během své kariéry diplomata absolvovat. Soňa Korčoková je vystudovanou inženýrkou a působila především na trhu s nemovitostmi. Na veřejnosti však příliš známá není a po většinu manželovy kariéry platila spíše za paní Columbovou.

Během manželovy prezidentské kampaně se začala před očima voličů objevovat častěji na veřejnosti i na sociálních sítích, podobně jako u nás Eva Pavlová. Srdce obyčejných lidí si poměrně rychle získala nejen svým slušným, sympatickým a skromným vystupováním, ale také elegantním stylem oblékání. Ten, jak už opět víme i z našich prezidentských voleb, se totiž u drahých poloviček prezidentských kandidátů hodnotí vždy.

Ivan Korčok při předvolební kampani mimo jiné prozradil, co aktuálně jeho manželka dělá a jaké má plány. „Moje manželka byla po mém boku celých třicet let během mé kariéry v diplomacii. Mám v ní svou celoživotní podporu,“ popsal novinářům podle webu emefka.sk Korčok unikátní, silné pouto, které se svou životní láskou má.

„Momentálně po našem návratu na Slovensko pracuje jako asistentka učitelky, což ji nesmírně baví a chce se této práci věnovat i v případě, že bych byl zvolený do úřadu. Zároveň je připravená být se mnou všude tam, kde to bude potřeba,“ prozradil prezidentský kandidát.

Ivan Korčok svou manželku několikrát veřejně vyzdvihl již v minulosti. Například v roce 2020, kdy uvázl kvůli pandemickým opatřením v USA, krátce před tím, než byl jmenován do nové vlády na post ministra zahraničních věcí. Následovalo velmi komplikované stěhování uprostřed složitých protiepidemických opatření, za jehož zorganizování Korčok poděkoval právě své choti.

„A nejvíc děkuji mé manželce, která při mně odjakživa stojí a opět je hlavně na jejích bedrech organizování už Xtého stěhování. Vždy to zvládá mnohem lépe než já, byť mi nedávno řekla, že po 13. stěhování už je raději přestala počítat. A to bylo mimochodem hodně dávno, tuším před více než deseti lety z Berlína do Bruselu…“ napsal tehdy Korčok na svůj Facebook.

Čtěte také: Pellegrini zavítá během první cesty ve funkci do Prahy. Zkritizoval podporu Ukrajiny

Nový slovenský prezident Pellegrini o svém soukromí mlčí

Nový slovenský prezident Peter Pellegrini nikdy nebyl ženatý, profiluje se jako muž, který bydlí sám, jeho nejbližšími jsou jen sourozenci a svůj život místo rodiny zcela obětoval politice a službě obyvatelstvu. Spekulace o své homosexuální orientaci rázně odmítá a nechce blíže komentovat cokoliv spojené se svým soukromím. Počet nejasností, které nová hlava státu odmítá vysvětlit, je až zarážející. Zvláštní rovněž je, jak jindy velmi schopný rétor dokáže v tématu svých majetkových poměrů sekat až školácké chyby.

Ivan Korčok přiznal volební porážku. „Jsem rozčarovaný,“ přiznal otevřeně:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 2. 5. 2024

Berani, pozorně poslouchejte, když dnes dostáváte pokyny. Vaše mysl nemusí být tak bystrá jako obvykle. Pokud si nedáte pozor, mohli byste se vydat špatnou cestou a nakonec začít úplně od začátku. Nestyďte se ani se nestyďte klást otázky. Vždy je lepší se zeptat, než udělat zbytečnou chybu. Postupujte pomalu a metodicky a zvládnete to.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.