Celebrity

14. srpna 2023 17:00

David Laštovka

Syn Jiřího Adamíry je jeho kopií. S Hanou Maciuchovou se usmířil až po letech

Hana Maciuchová

Od smrti znamenitého herce s hlubokým podmanivým hlasem Jiřího Adamíry uplynulo už 30 let. Ze dvou manželství měl dvě děti, dceru Kateřinu a syna Marka, který je jeho dokonalou kopií. Když se Adamíra zamiloval do Hany Maciuchové a rodinu opustil, právě Marek to měl oběma dlouho za zlé.

Po prvním nevydařeném manželství, z něhož měl dceru Kateřinu, se Jiří Adamíra zakoukal do půvabné divadelní kolegyně Ljuby Benešové, kterou přebral herci Josefu Langmilerovi. Měl s ní syna Marka, jenž se vydal jiným směrem než jeho slavní rodiče. Vystudoval medicínu a stal se z něj uznávaný lékař, specializací kardiochirurg. Adamíra však měl slabost pro krásné ženy a po čase rodinu opustil.

Mohlo by vás zajímat: Kvůli ženě se Jiří Adamíra porval. Proč si ho Maciuchová nechtěla vzít?

Během natáčení televizní inscenace První radosti v roce 1971 se zamiloval do o 19 let mladší herečky Hany Maciuchové. Vzhledem k tomu, že tehdy byli oba zadaní, scházeli se zhruba rok tajně. „Bylo to velmi komplikované, vnitřně jsem s tím bojovala. Byla jsem moravská buchta, která si nedovedla představit, že by odvedla muže od rodiny. Navíc jsem měla přítele. Ty peripetie našich začátků byly opravdu drastické,“ vzpomínala Hana Maciuchová v televizním dokumentu Neobyčejné životy.

Nakonec své partnery opustili a začali spolu žít. Adamírův syn Marek měl Haně dlouho za zlé, že jeho tátu odvedla od rodiny. Čas ale všechny rány zahojil. Když se v roce 2013, tedy 20 let po smrti Jiřího Adamíry, křtila kniha napsaná na jeho počest, na slavnost dorazili oba a společně zapózovali i fotografům. Všechny přítomné až zamrazilo, jak moc se Marek svému otci podobá. „Jako by se vrátil čas,“ poznamenala Hana Maciuchová. „S Markem se stýkáme. Má dvě děti. Aničku a Honzíčka,“ dodala herečka.

Za smrt Jiřího Adamíry vinila Hana Maciuchová lékaře

S Adamírou v prožila více než 20 let. Přestože ji několikrát požádal o ruku, pokaždé odmítla. Obávala se, že by se s ní už dvakrát rozvedený herec také po čase rozešel. Svého rozhodnutí ale na sklonku života litovala. „Velmi mě mrzí, že jsem si ho nevzala. Říkala jsem si ale, že jeho třetí manželství by mohlo znamenat nejen všechno dobré, ale i všechno zlé,“ vysvětlila své důvody.

Čtěte také: Maciuchová, Vondráčková, Zelenková. Proč tyto slavné ženy nikdy neměly děti?

Když v roce 1993 ve věku 67 let Adamíra zemřel, zhroutil se jí svět. S jeho odchodem se nikdy pořádně nevyrovnala a vinila z něj lékaře. Přestože Jiří trpěl rakovinou páteře, domnívala se, že smrt nemusela nastat. „Můj muž zemřel na pooperační komplikace, ne kvůli té nemoci samotné. V jeho případu bylo tolik otazníků, tolik problematických lékařských rozhodnutí, tolik zdržení,“ prohlásila vyčítavě.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.