Celebrity

29. května 2024 10:21

Tomáš Durčák

Nejhorší chvíle Dalibora Gondíka. Syna 10 dní držel při životě mimotělní oběh

Muzikant a moderátor Dalibor Gondík ví o křehkosti lidského zdraví své. Vůbec nejhorší chvíle svého života však zažil, když lékaři na interně bojovali řadu dní o život jeho třiadvacetiletého syna Theodora. Ten musel být dokonce napojen na mimotělní oběh a nebylo jisté, zda se jej podaří zachránit.

Po roce od oněch hrozných chvil se Dalibor Gondík na II. interní kliniku Všeobecné fakultní nemocnice v Praze opět vrátil, aby zdejším specialistům znovu poděkoval a vyjádřil svůj vděk. Doprovodil jej samozřejmě i syn Theodor, který je dnes zcela fit. A nechyběla ani Daliborova milovaná sestra a manželka Jiřího Langmajera, Adéla Gondíková.

Pro vyjádření svého díku si Gondíkovi vybrali letošní Mezinárodní den sester a ošetřovatelek. „Já jsem se tady celou dobu cítil jako doma. Vlastně možná trochu líp, protože všichni plnili moje přání, kdykoli bylo potřeba,“ nemohl si Theodor internu fakultní nemocnice a zdejší zaměstnance vynachválit. Během jeho nelehkého zdejšího pobytu mu život zachránil přístroj ECMO, na nějž byl deset dní připojen.

👍Herečtí sourozenci Adéla a Dalibor Gondíkovi přišli poděkovat našim zdravotníkům❗ 👉 Přesně před rokem zachránili...

Posted by Všeobecná fakultní nemocnice v Praze - VFN on Tuesday, May 28, 2024

Syn Dalibora Gondíka se od loňska na oddělení, kde mu zachránili život, pravidelně za zdejšími lékaři i sestřičkami vrací. Bližší podrobnosti o tom, proč musel být na přístroj připojen, však neřekl. ECMO je zkratka pro extrakorporální membránovou oxygenaci, což znamená, že tento přístroj umí plnohodnotně nahradit funkci plic i srdce u těch pacientů, kterým tyto orgány selhávají. Přístroje ECMO byly hojně používány během pandemie covidu u pacientů s nejtěžšími průběhy.

Moderátor a hudebník Dalibor Gondík se však o synovo zdraví obává dlouhodobě. Theodor má již za sebou pobyt v léčebně, kam musel zamířit kvůli své snížené imunitě. A také u něj existuje poměrně vysoké riziko rozvoje epilepsie, kterou trpí jeho otec. Není proto divu, že se o něj strachuje. U Gondíků se však nyní schyluje k jedné mnohem šťastnější události. Theodor totiž 30. ledna požádal o ruku svou partnerku Denisu Tajmarovou, která řekla ano, takže Dalibor bude ženit syna.

Dalibor Gondík byl v loňském roce hostem Show Jana Krause:

Sdílejte článek
Štítky strach syn imunita epilepsie pacient Adéla Gondíková kritický stav Všeobecná fakultní nemocnice v Praze Dalibor Gondík Theodor Gondík mimotělní oběh ECMO Den sester a ošetřovatelek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 8. 9. 2024

Berani, snažte se dnes navázat kontakt s někým, kdo vám chybí. I když to bude zpočátku bolet, budete se cítit mnohem lépe, jakmile se vám to podaří. Zvedněte telefon, napište vzkaz nebo pošlete e-mail. Dejte dotyčnému najevo, že vám chybí a záleží vám na něm. Vyjádřit se je často mnohem lepší než o svých pocitech lhát. Dotyčné osobě se po vás může stýskat stejně tak.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.