Celebrity

10. dubna 2024 10:00

Kisa Císařová

Adéla Gondíková vzpomíná na chataření: Voda jen v sudu, spacáky sežrané od myší

Adéla Gondíková o rodinné chatě a chataření

Zní to trochu jako chataření z hororu nebo přinejmenším jen pro silné povahy. Mohli by říct ti, kteří jsou zvyklí na pohodlí a technické vymoženosti moderní doby. Když totiž Adéla Gondíková (50) vzpomíná, jak v dětství jezdila s rodiči a bratrem Daliborem (54) na chatu, o nějakém komfortu nemohla být řeč. Jak sama herečka webu Prima Ženy přiznala, byť na chataření přes všechno s láskou vzpomíná, dnes už je to pro ni nereálné.

Adéle Gondíkové se chataření odmalička zamlouvalo. A to se vším, co k němu patřilo. „Ten proces a systém, kdy se v pátek někam odjelo, celý víkend se tam pracovalo a pak se zase jelo většinou s vajíčky za zadním sklem, a tedy pomalu, aby se nerozbila, se mi vždy líbil,“ svěřila se webu Prima Ženy Adéla Gondíková společně s tím, že ani její rodina nebyla výjimkou.

„Chatu jsme měli. Asi jako každý, kdo bydlel v paneláku. Museli jsme ji ale prodat, protože naši chtěli bydlet v baráčku. Takže jsme prodali všechno včetně auta,“ prozradila rodinný příběh oblíbená herečka. Než ale k prodeji došlo, užila si malá Adéla v domečku určeném pro rodinnou rekreaci společně s rodiči i bratrem Daliborem nezapomenutelné chvíle.

Víkendový luxus? Ani náhodou!

„Pamatuji si z dětství, že tam nebyla ani voda. Vždy, když jsme tam přijeli, museli jsme pro vodu do velkého sudu. Byly tam spacáky sežrané od myší. Museli jsme ji přestavovat. To všechno si vybavuji,“ poskytla Adéla s nostalgickým úsměvem podrobný výčet všeho, co bylo na rodinné chatě Gondíkových nutné podstoupit.

Více k tématu chataření: Klasická áčková chata v Kytlici prošla jedinečnou proměnou

Přestože se objektu časem zbavili, Daliboru Gondíkovi to přece jen nedalo a před pár lety se na místo, kde jejich někdejší chata stála, ze zvědavosti a nostalgie vydal. „Našel ji. Dodnes tam je. Taky by mě to zajímalo. Je to kousek od Sokolova, tak bych se tam taky zajela podívat,“ zamyslela se herečka před kamerou webu Prima Ženy. Přestože na chataření vzpomíná s láskou, jedním dechem ovšem Adéla Gondíková dodává, že dnes už to pro ni není.

Chatu dnes už nepotřebujeme

„Bydlíme za Prahou v baráčku. Takže ten proces, kdy se na chatě celý víkend něco dělá, když se na chatu jezdí jen proto, aby se tam něco dělalo, to my teď nepotřebujeme. Máme pořád co dělat doma,“ objasnila svůj pohled na věc herečka. Do správné chatařky nicméně dostala příležitost se vtělit díky čtyřdílnému komediálnímu seriálu Chataři ze Švihova. Podívejte se na Adélu Gondíkovou v roli osadnice Kokrmentové v extra ukázce níže.

„Moje role je hospodská. Jmenuji se Marta Kokrmentová a mám za manžela Olafa, což je Petr Vršek. Jsem oddaná manželka, milující a stále zamilovaná,“ prozradila oblíbená herečka, na co se mohou nejen její fanoušci, ale také příznivci chataření a dobré televizní zábavy těšit již nyní exkluzivně na prima+. Více o novince, ale i Adélině chataření v dětství si můžete poslechnout ve videu na začátku článku.

Sdílejte článek
Štítky chata chataření Praha Adéla Gondíková sud myš Dalibor Gondík chata Chataři ze Švihova Petr Vršek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 1. 5. 2024

Je frustrující, když práce stojí v cestě romantice a společenským aktivitám. Přesně to dnes cítíte, Berani. Vaše myšlenky jsou zaměřeny na večerní a víkendové aktivity, ale povinnosti máte na stole. Nezoufejte. Jednoduše si dejte závazek, že uděláte to, co se od vás očekává, a užijte si dnešní večer s jistotou, že jste splnili své povinnosti.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.