Celebrity

16. června 2023 16:24

redakce Prima Ženy

Minisérii Chataři ze Švihova v režii Michala Suchánka sledujte exkluzivně na prima+

Chataři ze Švihova od 10. dubna exkluzivně na prima+

Námět, který už nemůže být Čechům bližší. Populární herec, režisér a v tomto případě také autor scénáře Michal Suchánek (56) vsadil na oblibu Čechů v chataření. Do připravovaného čtyřdílné minisérie obsadil své přátele, děti, děti svých přátel, kolegy režiséry i producenta. Na své si přijdou nejen muži, ale i ženy.

Suchánkovi Chataři ze Švihova vynikají komikou, s jakou popisují život a vztahy obyvatel chatové oblasti Švihov.

Sérii Chataři ze Švihova sledujte na VOD platformě prima+ ZDE.

Životní styl chatařů

„Myslím si, že jsem to psal z nějaké vypočítavosti, protože Češi jsou chatařením postižení. Měl jsem pocit, že to prostředí, zákonitosti chataření a životní styl chatařů každý zná. Náš seriál je hlavně o charakterech lidí, chatařů, kteří se setkávají na jednom místě, ale jejich životy, životní hodnoty a postoje jsou různé. Vycházel jsem z toho, co znám, postavy mají reálné předobrazy,“ říká Michal Suchánek s tím, že některé role psal hercům na tělo.

Roli proutníka svěřil Suchánek Petrovi Kolečkovi

Do role proutníka z Prahy s ryšavou temperamentní partnerkou obsadil režiséra Petra Kolečka (39). V Chatařích ze Švihova, jak se seriál bude jmenovat, je ale podoba čistě náhodná. „Petr Kolečko je pro mě velký herecký objev. Asi to bude vypadat, že je mu ta role psaná na míru, je tam docela dost věcí, které si prožil, ale pravda je taková, že já jsem to psal dávno předtím, než se mu přihodily,“ prozradil Michal Suchánek. Kolečkovu partnerku ztvárnila Iva Pazderková.

Obsazeni byli skuteční partneři i děti herců

K vytvoření domácké atmosféry na place si Suchánek pomohl obsazením skutečných hereckých rodin. Kromě vlastní dcery Bereniky Suchánkové (26) do seriálu Chataři ze Švihova obsadil i manžele Adélu Gondíkovou (49) a Jiřího Langmajera (57), Igora Chmelu a Janu Janěkovou nebo Lindu Rybovou (47) a její děti Františka a Josefínu Prachařovy.

„To bylo dobré rozhodnutí. K Lindě Rybové jsem chtěl Richarda Genzera. Ty dva jsem v tom viděl od začátku. Dal jsem je k sobě i z psychologických důvodů, abych na Geňu nebyl moc ostrý. Věděl jsem, že Linda bude svojí povahou tlumit moje výstupy, byla takový nárazník. Ona ví, že umím být na herce hodně naléhavý, a ona tou svojí mírumilovnou a vstřícnou povahou funguje na place jako psycholog,“ říká Suchánek a přiznává, že režie ho baví i stresuje. „Pro mě jsou to strašný nervy. Pořád se při tom učím. Je to daleko větší zodpovědnost.“

Potomci známých herců

Kreativním producentem je Daniel Strejc, který si v seriálu střihl spolu s režisérem a producentem Vladimírem Skórskou i malou roličku. „Obsazení seriálu Chataři ze Švihova patří do kategorie překvapivých. Není tak časté, aby Jiří Langmajer hrál v tomto typu seriálu, důvodem je jeho letité přátelství s Michalem Suchánkem a skutečnost, že se v seriálu potkává se svojí ženou Adélou Gondíkovou. Původně bylo v plánu, že budou hrát manžele, nakonec jsme ale Adéle našli jiného manžela. Obsadili jsme také řadu potomků známých herců, zahrály si děti Lindy Rybové a Davida Prachaře Josefína a František, obě děti Michala Suchánka – Berenika a Jáchym, který se jinak herectví nevěnuje. A osobní velkou radost mám z obsazení Petra Kolečka. Musím říct, že už ze čtených zkoušek jsem tušil, že to bude velký herecký objev, a to se potvrdilo. Takže už nyní s Michalem Suchánkem uvažujeme dát mu v dalším projektu mu velkou roli,“ slibuje Daniel Strejc.

Herci v hlavních rolích

Češi jsou národem chatařů, vlastní chatu nebo chalupu k odpočinku využívá pětina českých rodin. Nyní se mezi ně počítá i Adéla Gondíková, Jiří Langmajer, Richard Genzer, Linda Rybová, její děti Josefína a František Prachařovi, Igor Chmela, Jana Janěková, Matěj Dadák, Berenika Suchánková, Milena Steinmasslová, Petr Vršek, Vladimír Škultéty, Iva Pazderková i Petr Kolečko.

Pusťte si také rozhovor s Michalem Suchánkem ze zákulisí natáčení:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 30. 4. 2024

Berani, tento den nemusí být zrovna nejenergičtější. V poslední době jste tvrdě pracovali a vaše tělo potřebuje čas na doplnění energie. Travte nějaký čas v klidu doma. Schoulete se s čajem a dobrou knihou a nechte svou mysl cestovat, kam chce. I když vaše tělo zpomaluje, vaše mysl je aktivnější než kdy jindy. Mohl by to být plodný čas pro strategické tvůrčí změny, které byste chtěli provést doma nebo v práci.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.