Tajemná smrt Michala Tučného. Montérky nosil kvůli jizvám, lékaři už neměli kam řezat

Kdo by neznal hity Báječná ženská, Tam u nebeských bran, Všichni jsou už v Mexiku nebo romantický song Snídaně v trávě. Michal Tučný (†48) se zapsal zlatým písmem mezi legendy české country hudby. Zpěvákova dcera Michaela popsala, jak byl tatínek statečný a co všechno muselo nemocné tělo snášet, aniž by si zpěvák před fanoušky stěžoval.

Michal Tučný zemřel 10. března 1995, kdy prohrál boj s rakovinou jater. Je pochován v jihočeské obci Hoštice, kde je na jeho počest pojmenovaná náves. Pro fanoušky byl odchod legendárního zpěváka bolestivým šokem.

Rodina se ale dlouho připravovala na to nejhorší. Když Michal Tučný odcházel do hudebního nebe, vážil necelých 60 kilogramů.

„Táta byl dost těžce nemocný celý život. Už když jsem se narodila, měl velké zdravotní problémy a hrozilo, že nepřežije. Komplikovaný zánět pobřišnice a tak. Skoro každý rok byl s něčím v nemocnici. Břicho už měl samou jizvu, doktoři ho neměli ani kam říznout,“ prozradila webu Prima Ženy zpěvákova dcera Michaela, která pokračuje v otcových šlépějích a zpívá s kapelou. Právě ona vysvětlila, že typické kalhoty s laclem, které tak rád nosil, na sebe nebral z frajeřiny. Montérky se staly pro něj nutností. Dcera popsala, že je nosil kvůli tomu, aby lépe snášel bolest.

Celá rodina věděla, že Michal je na tom špatně. Do posledních dnů ho neopouštěl humor, stále měl na tváři klid a laskavé oči dávaly záblesky naděje. Ale fatální okamžik se blížil.

„Věděli jsme, že je to hodně zlé. Když zemřel nevážil ani šedesát kilo. Měl rakovinu jater, do toho se přidala slinivka,“ popsala pro Prima Ženy zpěvákova dcera. „Přijeli s mámou z chalupy do Prahy, táta se navečeřel, pak se podíval na detektivku a šel si lehnout. V noci se probudil, bylo mu strašně zle, tak jsme zavolali záchranku. Nenechal se nést od saniťáků, šel sám, koukala jsem na něj ze dveří, jak zase někam odjíždí. Naposledy. Víte, táta dost koncertoval, někdy měl třicet, čtyřicet koncertů do měsíce, takže byl stále na cestách. Když zemřel, přišlo mi, že je někde na šňůře a že se zase vrátí domů. Nemohla jsem uvěřit tomu, že už ho nikdy neuvidím,“ dodala žena, která díky své umělecké dráze ctí tatínkův odkaz.

Zanechal po sobě manželku a dceru

Michal Tučný na tomto světě zanechal manželku Martu Novotnou, kterou si vzal v roce 1980. Ta už měla dceru Gabrielu. Manželům se později narodila také Michaela, která na tatínka s láskou vzpomíná.

Po předčasném odchodu do hudebního nebe byl Tučný uveden do Síně slávy Akademie české populární hudby. V jihočeské obci Hoštice se na jeho počest každý rok koná hudební festival Stodola Michala Tučného.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 25. 4. 2024

Berani, vyhlídky na dnešní den jsou vynikající. Současné uspořádání planet a poněkud tísnivá atmosféra posledních dnů vás inspirují ke změně prostředí a návštěvě nových míst. Proč si nenaplánovat malý výlet? Všechna znamení naznačují, že právě teď je pro takové dobrodružství ta nejlepší doba. Pokud budete otálet, budete se cítit opět zaseknutí ve staré rutině.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.