Celebrity

11. ledna 2023 12:24

David Laštovka

Poslední hodina Michala Tučného: Dal si večeři, zhlédl detektivku a zemřel, říká dcera

TOP STAR 11.1.2017 - Michal Tučný - nedožitých 70 let

Michal Tučný, hvězda české country, by v těchto dnech oslavil 76. narozeniny. Zemřel v pouhých osmačtyřiceti letech. Příčinou byla rakovina jater. Když umíral, nevážil ani šedesát kilo. Jak probíhaly jeho poslední chvíle?

Michala Tučného, interpreta písní Báječná ženská, Tam u nebeských bran, Všichni jsou už v Mexiku, Snídaně v trávě, trápily zdravotní problémy už od dětství. „Táta byl dost těžce nemocný celý život. Už když jsem se narodila, měl velké zdravotní problémy a hrozilo, že nepřežije. Komplikovaný zánět pobřišnice a tak. Skoro každý rok byl s něčím v nemocnici. Břicho už měl samou jizvu, doktoři ho neměli ani kam říznout. Kvůli tomu vlastně začal nosit lacláče,“ prozradila webu Prima Ženy zpěvákova dcera Michaela, která pokračuje v otcových šlépějích. Věnuje se hudbě a zpívá v kapele.

Že se blíží konec, tušili všichni. „Věděli jsme, že je to hodně zlé. Když zemřel nevážil ani šedesát kilo. Měl rakovinu jater, do toho se přidala slinivka,“ povzdechla si Michaela. Na okamžik, kdy svého milovaného otce viděla naposledy, nikdy nezapomene. „Přijeli s mámou z chalupy do Prahy, táta se navečeřel, pak se podíval na detektivku a šel si lehnout. V noci se probudil, bylo mu strašně zle, tak jsme zavolali záchranku. Nenechal se nést od saniťáků, šel sám, koukala jsem na něj ze dveří, jak zase někam odjíždí. Naposledy. Víte, táta dost koncertoval, někdy měl třicet, čtyřicet koncertů do měsíce, takže byl stále na cestách. Když zemřel, přišlo mi, že je někde na šňůře a že se zase vrátí domů. Nemohla jsem uvěřit tomu, že už ho nikdy neuvidím… A zemřel vlastně dost mladý, bylo mu osmačtyřicet let,“ uvedla Michaela.

Ač se to nezdá, táta byl cholerik. Nejvíc se rozčiloval v autě. Dokázalo ho vytočit, když nějaký řidič nekoukal do zpětného zrcátka

Cholerik, který v autě vozíval kladívko

Jako táta byl prý úžasný. „Měli mě s mamkou docela pozdě, takže mě trošku rozmazloval, ale dokázal být i přísný, takže jsem občas schytala i nějaký ten pohlavek. Aby mě ale seřezal, to ne. Byl to takový medvídek,“ popsala Michaela.

Kliďas to ovšem nebyl a uměl se prý i pěkně rozčílit. „Ač se to nezdá, táta byl cholerik. Nejvíc se rozčiloval v autě. Dokázalo ho vytočit, když nějaký řidič nekoukal do zpětného zrcátka. Vozíval v autě kladívko. Byl schopen zastavit, vyběhnout, a to zrcátko mu rozbít, aby věděl, na co ho má. Ale to je spíš taková rodinná legenda. Sledoval zprávy a už tehdy ho dokázala pěkně rozzlobit politika,“ prozradila Michaela.

Čím ho vytáčel režisér Zdeněk Troška?

Tučný měl chalupu v jihočeských Hošticích, v rodišti režiséra Zdeňka Trošky, který tam natáčel svoje slavné komedie Slunce, seno... Slavný muzikant tím ale nadšený nebyl. „Taťka měl rád svůj klid. Měl svůj oblíbený rituál, puštěnou televizi, rádio a u toho si četl noviny, slavná trojkombinace, to bylo jeho. A když mu ji někdo narušil, byl naštvaný,“ přiblížila Michaela.

Ta si na rozdíl od něj přítomnost kamer užívala. V prvním díle nazvaném Slunce, seno, jahody si dokonce zahrála v komparzu. „Byla jsem malá, byla tam celé léto, tak jsem si řekla, proč ne. Dostávali jsme čtyřicet korun za jeden natáčecí den, což bylo tehdy strašně moc peněz,“ zavzpomínala s úsměvem. Mimochodem, chalupu v Hošticích si rodina Tučných pořídila v roce 1979. Koupila ji od pratety Zdeňka Trošky, se kterým je zase seznámila Helena Růžičková, která v komedii excelovala.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 29. 3. 2024

Berani, možná budete muset vědomě upustit od některých svých plánů a nechat vše na náhodě. Prvek neočekávaného vám může docela pomoci, takže s ním pracujte, místo abyste se ho snažili držet na uzdě. Přirozený tok událostí by vás měl dovést k větší svobodě. Používejte svou představivost, místo abyste se zcela spoléhali na mentální procesy, jako je logika.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.