Celebrity

31. července 2023 12:30

David Laštovka

O srdce Jany Šulcové usilovali Stropnický i Frej. S Kopeckým zažila platonickou lásku

Jana Šulcová, která nečekaně zemřela ve věku 76 let, na začátku své kariéry patřila k nejkrásnějším českým herečkám. O její srdce usilovala řada slavných kolegů. A to i v době, kdy byla vdaná za herce Oldřicha Víznera.

Mezi utajované milence Jany Šulcové patřil například herec Ladislav Frej. Jiskra mezi nimi přeskočila v roce 1984 při natáčení filmu Oldřich a Božena, kde se Jana objevila v rouše Evině. Oba přitom v té době byli zadaní a měli své rodiny. „Je to pravda. Tenkrát to byla star, krasavice českého filmu a televize. Ona hrála Juditu, já knížete Jaromíra a Jiří Bartoška mého bratra Oldřicha. S Janou jsme si notovali, jaký je ten Barťák zlosyn. Ve středověkém kostýmu jí to moc slušelo, spolu jsme tvořili krásný pár a vůbec se mi velice líbila,“ popsal Frej deníku Aha!

Čtěte také: Věra Galatíková manželovi Frejovi odpustila nevěru. Posledních Vánoc se nedočkala

Jana se ale svést jen tak nenechala. O její přízeň se navíc ucházel také kolega Martin Stropnický. „Soupeřili jsme o tu neskonalou krásku hrdě dominující širokému okolí, zasaženému působením gravitace Janina supersexerotického charismatu. Kolik nás uvízlo v jejích tenatech! Nebylo ale úniku,“ poznamenal Ladislav Frej. Jejich zakázaná láska trvala několik měsíců, pak ji sám ukončil, což prý herečka těžce nesla.

S Milošem Kopeckým je sblížili pejsci

Platonickou lásku prožívala Jana Šulcová s legendárním hercem Milošem Kopeckým. „To byl můj miláček. Byl to můj první partner na profesionální scéně, nejvíce jsme se spolu ale spřátelili přes pejsky. Oba jsme byli velcí milovníci psů,“ prozradila za života redaktorovi webu Prima Ženy. Prožívala s ním i jeho těžkou nemoc, s níž se potýkal, a sice maniodepresivní psychózu.

Mohlo by vás zajímat: Miloš Kopecký by oslavil stovku. Své milenky netajil, seznamoval je i s manželkou

„Točil se zrovna jeden ze Silvestrů, který moderoval Vláďa Menšík, a my všichni herci jsme tam seděli jako obecenstvo. Najednou za mnou Miloš přišel a povídá, že neví, co bude dělat, že má strašné deprese a za chvíli má mít vtipný dialog s Horníčkem a Sovákem. Vůbec netušil, jak ho ten stav poznamená a zda to bude schopný zvládnout. Říkal mi, že jeden Angličan, který míval strašlivé deprese a při náletu přišel o obě nohy, mu prozradil, že lépe je být bez nohou než mít takové stavy,“ uvedla Jana Šulcová.

Kopeckému pro štěstí darovala kámen, v němž byla dírka, ve které žil malý živočich. „Řekla jsem mu, aby se na mě v tom hledišti díval, že mu budu držet palce. A musím říct, že to dopadlo dobře a on svůj výstup zvládl bravurně,“ dodala herečka.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.