Celebrity

1. srpna 2022 06:01

David Laštovka

Tajemství Ladislava Trojana: Randil s Brejchovou a Havlovou. Proč mu daly košem?

Herec Ladislav Trojan, který 1. srpna oslaví 90. narozeniny, žije se svojí životní láskou Olgou ve spokojeném manželství už více než šedesát let. Mají spolu dva syny, kteří pokračují v umělecké rodinné tradici. Ivan je znamenitý herec, Ondřej úspěšný režisér a producent. Ještě předtím, než Ladislav poznal svoji osudovou ženu, prožil však několik pikantních románků.

Jeho první velkou láskou byla o osm let mladší herečka Jana Brejchová. „Dalo by se říct, že vlastně ona sbalila mě. Ze začátku jsem náš vztah bral na lehkou váhu, s rezervou, pak jsem se ale opravdu zamiloval. Jezdila k nám na chatu, znala se s mými rodiči. I ti si Janu oblíbili,“ svěřil se Ladislav Trojan deníku MF DNES.

Brejchové pak ale do života vstoupil režisér Miloš Forman a s jejich láskou byl rázem konec. „Pamatuju, že jednou odpoledne přišla Jana k nám domů, rodiče tam zrovna nebyli, a jako samozřejmost mi oznámila, že už se nebudeme scházet. Tečka. Dost mě to zabolelo. Už jsem ji miloval. Na scéně se ale objevil Forman, kterého si nakonec vzala, ale moc dlouho jim to spolu stejně nevydrželo,“ dodal herec. Manželství Brejchové a Formana vydrželo čtyři roky.

Lásku mu přebral budoucí prezident

Podobně to dopadlo i v jeho dalším vážném vztahu s Olgou Havlovou, tehdy ještě Šplíchalovou. „Výborně vypadala a měla osobitý humor. Když jsme se poznali, pracovala jako úřednice na Příkopech, já tam na ni vždycky čekal. Byli jsme ale moc mladí. Pak přišel Havel, tehdy sedmnáctiletý mladíček a přebral mi ji. Už tehdy to byl takový sečtělý intelektuál a velmi jemný člověk. Docela v klidu jsem mu ustoupil, nežárlil jsem,“ zavzpomínal Ladislav Trojan.

Syn Ondřeje Trojana, Matyáš, vystoupil v Show Jana Krause:

Životní štěstí našel až po boku jiné Olgy, kterou poznal v Mladé Boleslavi, kde zrovna hostoval v divadle. Svatbu měli v roce 1958. Vzali se tajně, jen za přítomnosti svědků. Rodiče se o tom dozvěděli až dodatečně. „Bylo to moje nejšťastnější a nejlepší rozhodnutí, které jsem kdy v životě udělal. Nemohl jsem si vybrat lépe. Báječná ženská, milující matka, která nám vždycky vytvářela úžasné rodinné zázemí,“ svěřil se webu Prima Ženy herec s tím, že vzor měl ve svých rodičích, kteří celý život měli rovněž velmi hezké manželství.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 18. 4. 2024

Zadal vám někdo úkol a pak odešel, aniž by vám dal pokyny? Není divu, že se cítíte zmatení a frustrovaní. Pokud neexistuje žádný návod a pokud nikdo jiný neví, o co jde, nemějte výčitky svědomí a nechte to být, dokud nedostanete řádné poučení. Je rozumnější počkat, než to udělat špatně a muset to dělat znovu. Raději bezpečně, než abyste litovali.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.