Celebrity

27. června 2022 17:30

David Laštovka

Jana Brejchová prozradila, proč kamarádce přebrala muže. Zvítězilo sobectví, přiznala

Tereza Brodská napsala knihu o své matce Janě Brejchové

Herečka Jana Brejchová s televizní hlasatelkou Kamilou Moučkovou bývaly blízké přítelkyně. Když se Brejchová rozešla s Jaromírem Hanzlíkem, byla jí Moučková se svým životním partnerem, hercem Jiřím Zahajským, velkou oporou. Vše ale mělo trpkou dohru.

Po sametové revoluci v roce 1989 nezažívala Jana Brejchová příliš radostné životní období. Nejenže se rozešla s hercem Jaromírem Hanzlíkem, ale navíc pro ni ve filmu nebylo tolik práce. Herečka se přestěhovala zpátky do svého bytu, kde jí velmi pomáhala Kamila Moučková a její dlouholetý partner, herec Jiří Zahajský, kteří žili poblíž. Brejchová se s ním znala od svých třiadvaceti let. Byl jejím filmovým kolegou, ale také kamarádem, který jí uměl naslouchat. Jejich vztah se postupně proměnil v obrovskou lásku.

„Nikdy předtím mi nepřišlo na mysl, že bych s ním mohla něco mít. Byli jsme letití, stejně staří kamarádi, líbily se nám stejné filmy i knihy, smály jsme se stejným filmům. Říkala jsem mu i věci, které jsem se styděla říct Žanynce – a to byla moje velká důvěrnice! Svěřovala jsem se mu s rozchodem s Bróďou, věděl o mých potížích s Jaromírem, o pochybnostech ve všech vztazích i v práci. Celých těch třicet let jsem ho ale brala jen jako kamaráda. Ani ve snu by mne nenapadlo, že mezi námi může přeskočit jiskra a že s ním budu žít,“ svěřila se v knize Moje máma Jana Brejchová, kterou o ní napsala dcera Tereza.

Věděla, že Moučkové ubližuje, ale nemohla si pomoci

Po nevydařeném vztahu s Hanzlíkem se do dalšího nehnala, partner jí nechyběl. Láska si ji nakonec našla sama. Zlom ve vztahu Brejchové a Jiřího Zahajského, který byl v té době zadaný a žil s Kamilou Moučkovou, nastal na Silvestra v roce 1992.

„Jezdila jsem k nim na kokořínskou chalupu, chodili jsme společně do divadla, hezky se mě po tom rozchodu ujali. Na silvestrovský večer 1992 mě pozvala Kamila k nim na chalupu. Trochu jsme popili a s Jirkou jsme si dali o půlnoci pusu, ne úplně nevinnou. Bylo mi okamžitě jasné, že je to průšvih, a byla jsem rozhodnutá z něj vycouvat. Nechtěla jsem Kamile ublížit. Jenže jsem se cítila s Jirkou moc hezky, poskytoval mi klid, který jsem potřebovala. Přiznávám, že nakonec zvítězilo moje sobectví,“ prozradila Jana Brejchová.

Dobře si uvědomovala, že své blízké kamarádce ubližuje, a ani pro Zahajského to nebylo jednoduché. „Byl čestný, dlouho s Kamilou žil. Pomohl jí navíc vychovat její děti, a tak se po nějaké době ke Kamile dokonce vrátil. Asi za půl roku ji ale opustil definitivně,“ přiblížila herečka.

Odplata Kamily Moučkové? Odmítla oddat Terezu Brodskou

V roce 1997 se vzali a stvrdili tak svoji lásku oficiálně. „Svatbu jsem nakonec udělala jen kvůli Jirkovi. Dodnes mě mrzí, že jsme se vzali až po smrti jeho maminky. Ta měla velikou radost, že je Jirka se mnou, a moc si naši svatbu přála, protože Jirka byl celý život svobodný. Občas jsem v životě něco důležitého prošvihla. Tohle je jedna z těch věcí,“ zmínila Brejchová. Kamila Moučková to od nich brala jako podraz a až do smrti jim to neodpustila. Na černé listině u ní byla i Tereza Brodská, dcera Jany Brejchové.

Kamila Moučková se proslavila jako hlasatelka, zemřela v roce 2020:

„Když jsem se vdávala, Kamila v té době krátce působila jako oddávající na Staroměstské radnici a my – jak jinak – natrefili v kýžený den na ni. Odmítla nás oddat, a tak se narychlo sháněl jiný oddávající,“ zavzpomínala v knize Tereza. Rozkol, který mezi nimi nastal, ji velmi mrzel, a tak se za nějaký čas za Moučkovou vypravila, aby se za mámu omluvila.

„Pak se rozpovídala. Přiznala, že ji Jirkův odchod hodně zasáhl, že strávila spoustu času u psychologů, ale nikdy se jí nepodařilo mámě ani jemu odpustit,“ prozradila Tereza Brodská. Brejchová zůstala se Zahajským až do jeho smrti v roce 2007. „Odchod Jirky byl pro mámu osudovou ztrátou,“ zmínila Tereza.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 20. 4. 2024

Ačkoli se můžete pyšnit svou trpělivostí, Berani, tato vlastnost by vám dnes mohla být na obtíž. Je možné, že už jste se ohnuli, jak jen to šlo, a dosáhli jste bodu zlomu. Poslední kapka se chystá přiložit velbloudovi na hrb. Dejte průchod explozi emocí, kterou si události žádají. Nemá smysl se dnes snažit zachovat svaté chování.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.