Celebrity

23. srpna 2023 05:30

David Laštovka

Radek Holub se zasnoubil s Hrzánovou, i když spolu nechodili. Zavedli svéráznou výchovu

Měsíc srpen je pro herce Radka Holuba tak trochu výjimečný. Nejenže slaví 55. narozeniny, ale se svou o čtyři roky starší manželkou, herečkou Barborou Hrzánovou, navíc i 27. výročí svatby. Jak se spolu dali dohromady?

Brali se v roce 1996, svatbu přitom v plánu vůbec neměli. „Jenže zrovna volal kamarád Vlastík a říkal: ‚Tady na chalupě dlouho nebyl žádný velký mejdan. Hele, starosta mi říkal, že má volný termín na svatbu. Nechcete se vzít?‘ A nabídl dva termíny: jeden na začátku prázdnin a druhý 10. srpna. Tak jsme vzali ten druhý,“ prozradil Radek Holub v rozhovoru pro magazín Téma.

Čtěte také: Jan Kraus sbalil obě manželky na humor. Chýlková je vděčná za rodinný klan

Také žádost o ruku byla poněkud netradiční. „Když jsem Báru viděl v Rackovi jako Ninu Zarečnou, byla tak úžasná, že jsem ji požádal o ruku. Byla dost překvapená a namítla: ‚Vždyť jsme spolu vůbec nechodili.‘ Tak jsem ji vzal za ruku a celou noc jsme chodili po městě podél Vltavy,“ vylíčil herec.

Podívejte se na Báru Hrzánovou v zábavné show Marta:

Syna nevzali na DAMU ani JAMU, prosadil se v Paříži

Čtyři roky po svatbě se jim narodil syn Antonín. Umělecké geny se v něm nezapřou. V Paříži studoval muzikálovou školu, a dokonce tam hrál i v divadle. Původně se přitom pokoušel v Praze dostat na DAMU, poté i na JAMU, ani v jednom případě ovšem neuspěl.

Mohlo by vás zajímat: Michaela Kudláčková byla v dětství hereckou hvězdou. Později se dala na magii

„Dneska jim za to mockrát děkuju. Na školu (v Paříži, pozn. red.) brali patnáct lidí z dvou set přihlášených. On byl mezi nimi jediný student, jehož rodným jazykem nebyla francouzština. Jsem na něj hodně pyšná. Navíc v Paříží opravdu nikdo neví, kdo je Holub a Hrzánová ani kdo byl můj táta (slavný český herec Jiří Hrzán, pozn. red.). Je tam opravdu sám za sebe. Vyrostl z něj krásný inteligentní, talentovaný, velice pozorný a empatický muž,“ uvedla Hrzánová pro MF DNES.

Svérázná výchova se vyplatila

Ještě před studiem s ní syn účinkoval v její hudební skupině Condorango, kde hrál několik let na housle, baskytaru a do toho ještě zpíval. Když odletěl do Francie, na nějakou dobu přerušila hudební činnost, protože bez něj nechtěla hrát. „Vnáší nejen na jeviště, ale i do vztahů mezi lidmi světlo. Ta energie, kterou jsem vždycky měla s ním za zády, mi umožňovala jenom se na té úžasné vlně vézt. Bez něj to není ono,“ prohlásila herečka.

Přečtěte si: Slavné klany českého showbyznysu. Kde se dědí talent z generaci na generaci?

Díky ní a jejímu muži se Antonínovi odmalička dostávalo svérázné rodičovské výchovy. „Když mu byli čtyři roky, ptal se mě, jestli to té holčičce, co ho ve školce pořád mlátí, může vrátit. Odpověděla jsem mu, že ne, že si na to musí zvyknout,“ přiblížila s úsměvem.

Radka Holuba, který od mládí rád sportoval, to k herectví táhlo odjakživa. Navštěvoval lidovou školu umění a na přijímací zkoušky na DAMU se připravoval pod vedením zkušené herečky Jiřiny Steimarové. Studium na DAMU ale nakonec nedokončil, neboť začal hrát v divadelním spolku Kašpar, odkud pak přešel do Divadla Na zábradlí.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.