Celebrity

29. ledna 2023 06:45

David Laštovka

Tajnosti herečky Jiřiny Steimarové. Syn Jiří Kodet sbalil milenku jejího druhého muže

Eva Holubová prozradila nové pikantnosti z natáčení filmu Pelíšky

Herečka Jiřina Steimarová, maminka herce Jiřího Kodeta a herečky Evelýny Steimarové, neměla život jednoduchý. Ani jedno manželství jí nevydrželo. Kvůli druhému muži dokonce přišla o všechno.

Prvním manželem Jiřiny Steimarové byl sochař Jan Kodet, s kterým měla syna Jiřího. Ten pokračoval v jejích šlépějích a stal se znamenitým hercem. Maminka mu ovšem cestičku neprošlapávala, ba právě naopak. Když měl být obsazen do hlavní role ve western komedii Limonádový Joe, postarala se o to, aby ji místo něj získal někdo jiný. Činila tak ale prý pro jeho dobro. „Došla za režisérem Oldřichem Lipským a scénáristou Jiřím Brdečkou a řekla jim, ať jejímu synovi tu roli nedávají, protože se na ni nehodí,“ prozradila v knize o Jiřím Kodetovi jeho manželka Soňa.

Syna přistihla při činu

První manželství Jiřině Steimarové dlouho nevydrželo. Rozvedla se a se synem Jiřím zůstala sama. Po několika letech se dala dohromady s automobilovým závodníkem a obchodníkem Jaroslavem Juhanem, s nímž zplodila další dvě děti: dcery Julii a Evelýnu. Evelýna se rovněž stala herečkou.

Mohlo by vás zajímat: Jiří Kodet uměl předvést Pelíšky i doma. Vzduchem občas létaly talíře a silná slova

Kodet si otčíma oblíbil a velmi dobře s ním vycházel. Stejně tak se svými sestrami. Rodinná idylka však dlouho netrvala. Juhan si našel milenku a následně emigroval do USA. Steimarová na to konto byla propuštěna z Národního divadla a byl jí zabaven majetek.

S dospívajícími dětmi našla azyl v bytě po výtvarníkovi Jiřím Trnkovi. Její syn Jiří si mezitím nabrnkl otčímovu někdejší milenku. „Jednou v noci matka objevila na záchodě krysu. Křičela tak, že na chodbu vyběhl Jirka s fleretem (bodná zbraň, pozn. red.), aby zvíře zabil. Spolu s ním vyšla z pokoje taky jistá paní Hlaváčková, manželka známého klavíristy. Byla to stejná paní, s níž jí byl táta ještě před emigrací nevěrný. Doteď nevím, zda měla máma větší šok z krysy, nebo z toho, že má Jirka s jejím druhým mužem stejnou milenku,“ přiblížila Kodetova sestra Julie v knize Život ve stínu slavného hereckého rodu Steimarů.

Jiřina Steimarová nakonec získala angažmá v Hudebním divadle Karlín, kde působila do roku 1979. Pak odešla do důchodu a věnovala se výuce herectví na Lidové škole umění. Zemřela 7. října roku 2007 ve věku 91 let. Svého syna Jiřího Kodeta přežila o dva roky.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 3. 2024

Berani, pokud se vám v poslední době nedostává lásky, po které toužíte, možná je to proto, že jste si o ni neřekli. Pokud jste s někým zapleteni a cítíte se nenaplněni, zvažte možnost upřímného rozhovoru o svých potřebách a o tom, co od vztahu chcete, abyste byli šťastní. Pokud nyní nejste ve vztahu a chcete být, musíte se důrazněji věnovat poznávání toho, koho chcete.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.