Celebrity

13. června 2022 18:20

David Laštovka

Tajemství Stanislava Fišera: Před smrtí uvažoval o svatbě, poslední rozloučení neplánoval

Se zesnulým hercem a dabérem Stanislavem Fišerem, který zemřel ve věku 90 let, prožila Antonie Hemerková dvaatřicet let. Byla s ním až do posledního okamžiku. Jaký byl partner a proč se nikdy nevzali? Také o tom promluvila hercova životní láska pro web Prima Ženy.

Stanislav Fišer, jenž svůj hlas propůjčil například i Pierru Briceovi, představiteli filmového Vinnetoua, poslední roky svého života doslova protrpěl. Vzhledem k tomu, že po rakovině hrtanu přišel o hlasivky a dorozumíval se pouze pomocí speciálního přístroje, který si musel přikládat na krk, nemohl dělat svoji milovanou práci.

„Jak probíhaly jeho poslední dny? To se nedá vyslovit ani popsat,“ povzdechla si paní Antonie. Kvůli zdravotnímu stavu už se herec v poslední době na veřejnosti neobjevoval. Celé dny trávil se svojí životní partnerkou pouze doma. „Rád vzpomínal. V poslední době nesledoval nic z filmů, které natočil nebo nadaboval. Když už si něco v televizi pustil, byly to přírodopisné dokumenty, nejlépe beze slov. Dříve velmi rád a krásně maloval, na konci už se nevěnoval ani tomu,“ dodala Antonie.

O smrti začal mluvit až na sklonku života. „Mluvil o ní až v poslední době. Říkal, že by už chtěl být v tom hereckém nebíčku se všemi, kteří ho opustili. Jak by mělo vypadat jeho poslední rozloučení, o tom se nezmiňoval,“ uvedla paní Antonie s tím, že skonal doma. „Odešel klidně ve spánku…“

Byl fixovaný na pravnučku, den po jeho smrti jí bylo 9 let

Se Stanislavem Fišerem je dohromady spojila náhoda. „Bylo to v dubnu roku 1984. Šla jsem navštívit do klubu ABC moji spolužačku ze školy Marii, která tam pracovala. Tam jsme se se Standou poznali. Po šestileté známosti jsme spolu začali bydlet,“ prozradila Prima Ženám.

Zůstali spolu až do konce jeho života. O svatbě uvažovali až v poslední době. „Oba jsme o sobě od začátku věděli, že nechceme uzavírat sňatek. Uvažovali jsme o tom až v době, kdy onemocněl, když byl problém některé věci vyřizovat jako druh a družka. Vyřešilo se to pomocí právníků a plné moci jeden druhého zastupovat,“ přiblížila Antonie Hemerková.

Pojila je velká láska a jejich vztah byl idylický. „Standa byl vždy tolerantní partner a já jsem byla také takto vybavena. Byla to vzájemná úcta a ochota naslouchat druhému, ač jsme oba byli z jiné branže. On byl známý herec, dabér, později i malíř a já jsem byla civilka, jak se v herecké branži říká nehercům,“ prohlásila paní Antonie.

Kdo nemocnému herci v poslední době dělal největší radost, byla jeho pravnučka Anička, které pouhý den po jeho odchodu na věčnost bylo devět let. „Je to obdivuhodné dítko, nadaná a vše má již jasné. V pěti letech se sama rozhodla, že se naučí hrát na housle. Pro mě to je úžasné, protože housle mě vždy strašily v hlavě, když jsem se na ně jako dítě měla učit. Aničce se hra na housle daří, měla již několik dětských vystoupení. Ona ale bude v životě doktorkou – dětskou. Pevně věřím, že to dokáže, její rodiče – otec Václav, Standův vnuk, a maminka Valentýna – se opravdu snaží vést ji tím správným směrem,“ uzavřela životní láska Stanislava Fišera.

Sdílejte článek
Štítky smrt láska svatba herec partnerka Vinnetou Stanislav Fišer dabér Antonie Hemerková

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 23. 4. 2024

Dnes je v pořádku plakat, Berani. Uvolnění je rozhodující pro přijetí. Pokud nemáte pocit strachu a omezení, může pro vás být těžké prožívat radost a expanzi. Spojte dobré se špatným a nechte tyto dvě síly, aby se ve vaší bytosti harmonicky usadily. Proveďte přípravy, které vám umožní vzlétnout do velkých výšin. Ujistěte se, že jste připraveni přijmout výzvy, které s růstem přicházejí.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.