Celebrity

14. července 2024 11:13

Vanesa Havlíková

Nejdražší svatba světa: Obřad za 7,5 miliardy, soukromé tryskáče i hvězdní hosté

V indické Bombaji se uskutečnila nejdražší svatba v historii. Veselka syna indického miliardáře s jeho láskou Radhikou podle informací Daily Mail vyšla na neuvěřitelných 7,5 miliardy korun. Událost si nenechaly ujít známé tváře jako sestry Kardashian, Bill Gates či David Beckham.

Svatba se konala v kongresovém středisku Jio World Convention Centre v Bombaji, které rodině Ambáníových patří, a také v jejich rodinném domě. Veselce předcházely několikaměsíční přípravy a předsvatební akce, na nichž nechyběla například vystoupení Justina Biebera či Rihanny.

Čtěte také: Svatební inspirace pro rok 2024: Nebojte se barev, buďte kreativní a myslete na pohodlí

Hvězdní hosté

Ženich Anant Ambani, syn nejbohatšího muže Indie Mukeshe Ambaniho, se oženil s farmaceutickou dědičkou Radhikou Merchant. Oslavy, trvající celkem čtyři dny, odstartovaly pátečním tradičním hinduistickým svatebním obřadem. Po něm následovala velkolepá hostina, která má pokračovat celý víkend.

Velkolepou událost si nenechalo ujít hned několik známých osobností. Do Indie dorazili například bývalí britští premiéři Tony Blair a Boris Johnson, sestry Kardashianovy, zpěvačka Adele, zpěvačka a skladatelka Lana Del Rey, herec a zpěvák Drake i bývalý fotbalista David Beckham.

Miliardové dary

Anant Ambani je nejmladší ze tří dětí a jeho otec má majetek v hodnotě cca 115 miliard dolarů. Pro svatební hosty nechal poslat desítky svých soukromých tryskáčů. Ženich s nevěstou poté dostali od rodičů a svatebčanů hodnotné dary.

Cena darů se vyšplhala na neuvěřitelné tři miliardy korun. Ženich dostal od rodičů luxusní sídlo, ke kterému patří soukromá pláž. Nevěsta byla poté obdarována luxusními šperky, jejichž cena se pohybuje v řádech milionů korun.

Podívejte se, jaký luxus nabízí novodobý Titanic:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 18. 10. 2024

Cesty se budou pravděpodobně potýkat s mechanickými potížemi a zpožděními všeho druhu. Nakonec se do cíle dostanete, ale budete muset být trpěliví. Pokud míříte na letiště, nezapomeňte si s sebou vzít dlouhou knihu, aby bylo čekání snesitelnější. Pokud míříte jen přes město, vezměte si s sebou oblíbenou hudbu, která vám zlepší náladu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.