Nejdražší rozvody: Gibsona i Bezose stála nevěra miliony, West platí tučné výživné

Rozvod může být pro mnohé emocionálně i finančně náročná situace. V případě slavných osobností hrají peníze jednu z nejdůležitějších rolí a krach manželství se často neobejde bez velkého mediálního humbuku. Některá rozvodová vyrovnání slavných dosahují vskutku astronomických částek. Zde jsou příklady nejdražších rozvodů v historii.

Když jsou do rozvodu zapojeni slavní lidé, nejedná se pouze o soukromou záležitost. Pro známé osobnosti je rozvod často něčím více než jen koncem manželství. Často se jedná o veřejnou událost, která přitahuje velkou pozornost. Pojďme si připomenou rozvody, které rozhodně nezůstaly bez povšimnutí.

Čtěte také: Agáta se vrátila k bývalému, Mirai mlžil. Připomeňte si rozchody slavných roku 2023

Jeff Bezos a MacKenzie Scott

O jeden z nejdražších rozvodů v historii se postarali zakladatel Amazonu Jeff Bezos a jeho tehdejší manželka MacKenzie Scott. Dvojice se rozvedla v roce 2019 a důvodem rozpadu pětadvacetiletého manželství byl Jeffův mimomanželský vztah odhalený roku 2018. MacKenzie Scott dostala jako součást rozvodu 25 procent akcií společnosti Amazon, což jí přineslo majetek v hodnotě přes 35 miliard dolarů. Díky rozvodu se tak stala čtvrtou nejbohatší ženou světa.

Bill a Melinda Gatesovi

Rozvod spoluzakladatele Microsoftu Billa Gatese a jeho dlouholeté manželky Melindy Gates byl oznámen v květnu roku 2021 a stal se jedním z nejdražších rozvodů v historii s odhadovaným majetkem přesahujícím 124 miliard dolarů. Jeden z nejbohatších párů se rozvedl po 27 letech manželství a aby měla Melinda stejné příjmení jako její tři děti, rozhodla se, že zůstane i nadále paní Gatesovou.

Mel Gibson a Robyn Moore

Další astronomická částka za rozvod se týká hereckého páru Mela Gibsona a jeho tehdejší manželky Robyn Moore. Jejich třicetileté manželství bylo oficiálně ukončeno v roce 2011. O rozvod zažádala Robyn, kdy jeden z hlavních důvodů, který stál za krachem manželství, byla nevěra ze strany Gibsona.

Jelikož dvojice nepodepsala předmanželskou smlouvu, vyrovnání herce stálo téměř polovinu jeho tehdejšího majetku. Herečka Robyn Moore si tak kromě sedmi dětí odnesla z manželství 850 milionů dolarů. Navíc jí bývalý muž musí až do smrti vyplácet polovinu příjmů z filmů, které natočil během jejich manželství.

Čtěte také: Mel Gibson si v manželství udělal dítě s jinou. Žena po rozvodu získala miliardy

Arnold Schwarzenegger a Maria Shriver

Další nevěra, která zapříčinila rozpad manželství, se týká Arnolda Schwarzeneggera a Marie Shriver. Maria požádala o rozvod ve chvíli, kdy se dozvěděla o manželově románku s hospodyní, který mu nedokázala odpustit. Následně vyšlo najevo, že s ní má nemanželské dítě. Jelikož pár neměl podepsanou předmanželskou smlouvu, museli si partneři dělit majetek za více než 400 milionů dolarů.

Michael Jordan a Juanita Vanoy

Také legendární basketbalista Michael Jordan se po sedmnácti letech rozvedl s modelkou Juanitou Vanoy. K rozvodu došlo kvůli několikanásobným nevěrám ze strany sportovce. Právníci museli rozdělit majetek v odhadované výši 400 milionů dolarů. Jejich tři společné děti zůstaly v péči matky.

Madonna a Guy Ritchie

Manželství popové královny Madonny a britského režiséra Guye Ritchieho vydrželo necelých osm let. Rozvedli se v roce 2008, mají společného syna a jejich rozvod byl dlouhý a mediálně sledovaný. Přestože režisér zpočátku žádné peníze nechtěl, poté, co ho exmanželka veřejně osočila, názor změnil. Majetek Madonny a o deset let mladšího Ritchieho se tehdy odhadoval na 525 milionů dolarů.

Přečtěte si: Madonna prožívá nejhorší období. Opustil ji bratr i mladičký partner

Kim Kardashian a Kanye West

Rozvod Kim Kardashian a Kanye Westa v roce 2021 přitáhl pozornost médií a fanoušků po celém světě. Cesty vlivné dvojice se rozešly po sedmi letech a jejich společný majetek tehdy čítal více než dvě miliardy dolarů. Jednalo se o několik nemovitostí, sbírku automobilů a dokonce i zvířata, která mají velmi vysokou cenu. Společně mají čtyři děti, o které se rozhodli starat rovným dílem, West ale musí posílat výživné zhruba 200 tisíc dolarů měsíčně.

Také Sylvester Stallone a Jennifer Flavin mluvili o rozvodu:

Sdílejte článek
Štítky peníze rozvod Kanye West Mel Gibson manželství Madonna Bill Gates majetek Guy Ritchie MacKenzie Scottová Kim Kardashianová Robyn Moore

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 6. 5. 2024

Berani, dnes můžete mít potíže s vodovodem, zejména pokud máte velkou kuchyň. Je to příliš složitý problém na to, abyste si s ním poradili sami. Zaplaťte peníze za to, aby se o problém postaral odborník. Ušetří vám to práci a frustraci. Mezitím si nechte dovézt pizzu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.