Celebrity

6. července 2024 14:16

Eliška Reiglová

Broněk Černý se vrátil do Hoštic. Takhle se změnil zeťák Růžičkové ze Slunce, seno

Legendární komediální trilogie Slunce, seno slaví 40 let. Před čtyřmi dekádami let se diváci poprvé seznámili s jihočeskou obcí Hoštice a jejími svéráznými obyvateli. Režisér Zdeněk Troška (71) se spolu s některými herci na toto místo vrátil, aby výročí s fanoušky oslavil. Nechyběl ani Broněk Černý (63) alias Venca Konopník, kterého by možná dnes už někteří příznivci nepoznali.

Trilogie Slunce, seno se u diváků těší obrovské přízni už celých 40 let. Zdeněk Troška do filmů obsadil i obyvatele obce Hoštice, v níž se celý děj odehrává a jejíž název dnes znají snad všichni. A proto neexistuje lepšího místa, kde oslavit čtyřicáté výročí premiéry prvního dílu. Kromě režiséra přijeli také představitelé oblíbených postav.

„Hoštice jsou pro mě synonymem mého života. Nakonec už samotné hlášky, skeče a děj vychází z mého dětství. Z toho, jak jsme žili, co bylo u nás v rodině i na vesnici běžné a co jsme prožívali,“ řekl Zdeněk Troška, jak ho cituje deník Blesk. V Hošticích se narodil a vyrůstal, do vedlejších rolí pak obsadil i některé tehdejší obyvatele.

Čtěte také: Kretschmerová se nikdy nevdala a děti nemá. Natáčení Slunce, seno si jako Evík užívala

Jako milovník české komedie na akci s názvem Slunce, seno 40 dorazil i Jan Bendig, který se tak z filmového festivalu v Karlových Varech přesunul do méně formálního prostředí. Na Instagramu se pak pochlubil společným snímkem se samotným režisérem, ale také s Broňkem Černým, který ztvárnil Vencu Konopníka.

Velká změna

Broněk Černý se k herectví přichomýtl náhodou a po několika dalších rolích toto řemeslo pověsil na hřebík, aby se stal řidičem kamionu. Před několika lety nicméně přiznal, že nad další rolí ve filmu by nejspíš moc neváhal. „Kdyby nějaká nabídka přišla, asi bych se nebránil. Už by to bylo jiné,“ řekl výše zmíněnému deníku.

S ohledem na to, jak dlouhá doba od natočení dnes již kultovní trilogie uplynula, se zřejmě nedá moc podivovat nad tím, že se herci více či méně změnili. Broněk Černý do Hoštic přijel od hlavy až k patě sladěný do zelené, s krátce střiženými šedými vlasy a prošedivělým vousem. Ač by v něm někdo podobu s mladíkem na mopedu hledal dlouho, vypadal spokojeně.

Připomeňte si děj posledního filmu slavné trilogie s názvem Slunce, seno, erotika:

Sdílejte článek
Štítky proměna Zdeněk Troška Slunce, seno, jahody Slunce, seno a pár facek Slunce, seno, erotika Venca Konopník Hoštice Slunce seno Broněk Černý

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 18. 10. 2024

Cesty se budou pravděpodobně potýkat s mechanickými potížemi a zpožděními všeho druhu. Nakonec se do cíle dostanete, ale budete muset být trpěliví. Pokud míříte na letiště, nezapomeňte si s sebou vzít dlouhou knihu, aby bylo čekání snesitelnější. Pokud míříte jen přes město, vezměte si s sebou oblíbenou hudbu, která vám zlepší náladu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.