Taktička Veronika se chce blýsknout. Jakou kontroverzní surovinu přidá do polévky?

Prostřeno! XXVI (14) – Perfektní Verča
Čtvrteční hostitelka Veronika je podle ostatních taktička. Sama by se takto neoznačila, ale přizná, že pro výhru udělá maximum. Jak to tedy je? Třicetiletá kadeřnice v předchozích dnech soupeřům neodpustila žádnou chybičku. Podle některých se Veronika snaží být až příliš perfektní.
S manželem je hostitelka Veronika od šestnácti let, brali se ve dvaceti, mají spolu dvě děti. Ve svém volném čase prý nejdříve navaří a potom jde s dětmi ven. Svojí rodině je opravdu oddaná. Má dokonce na zápěstí vytetovaná jména dětí a manžela, jako kadeřnice má na kůži zvěčněné i nůžky. Přihlášku do kulinářské soutěže dostala od sester k narozeninám. Do svého menu vybrala oblíbená rodinná jídla jako avokádové guacamole s bagetkou, polévku zalívanku, krůtí roládu se špenátovými bramborami a jako dezert upeče dort s mascarpone.
Domácí bagetka s avokádovou pomazánkou, opečenou slaninou a vejcem Zdroj: FTV Prima
Kachní vývar se sýrovými noky Zdroj: FTV Prima
Kachní prsa s povidlovou omáčkou a jasmínovou rýží Zdroj: FTV Prima
Perník mojí Markétky Zdroj: FTV Prima
Grilovaný sýr halloumi na salátku Zdroj: FTV Prima
Svíčková na smetaně Zdroj: FTV Prima
Sorbet se šumivým vínem Zdroj: FTV Prima
Jemná játrová paštika s cibulovým chutney Zdroj: FTV Prima
Kuřecí vývar Zdroj: FTV Prima
Zeleninovo-česnekový krém s krutony Zdroj: FTV Prima
Mini Pavlova Zdroj: FTV Prima
Plněná kuřecí kapsa, americké brambory, česnekový dip, jarní salátek Zdroj: FTV Prima
Avokádové guacamole s bagetkou Zdroj: FTV Prima
Zalívanka Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!, FTV Prima
Krůtí roláda se špenátovými bramborami Zdroj: FTV Prima
Dort s mascarpone Zdroj: FTV Prima
Opečený toust s domácí pomazánkou Zdroj: FTV Prima
Dýňová polévka Zdroj: FTV Prima
Kuřecí paličky se zeleninou a šťouchaným bramborem Zdroj: FTV Prima
Smetanové pokušení Zdroj: FTV Prima
Nejvíce údivu u soutěžících vzbudí polévka s tajemným názvem. Ingrid přizná, že na zalívanku jezdí k dědovi a babičce. U Veroniky se nad touto polévkou schází celá rodina. Jak chutná? „Neznal jsem to, teď už vím, co to je. Je to defacto koprová polévka. Čekal jsem nějaké kysané zelí,“ přiznává Martin. Myslí si, že byla Veronika odvážná, když do menu zakomponovala kopr, který spousta lidí nemusí. Je to pravda, menu s koprem opravdu nepatří mezi vítězná. Míše se kupříkladu bude zdát kopru v polévce až příliš. Někdo by si zase trošku přikyselil. Přesný postup, jak na zalívanku, uvidíte na obrazovkách už ve čtvrtek vpodvečer.
Veronika do polévky použila nenáviděnou surovinu:
Příliš perfektní hráčka?
Dříve než hosté na návštěvu k Veronice vyrazí, vyjádří svoje obavy nad tím, jak bude asi večer probíhat. „Ze včerejška mám pocit, že trošičku začíná hrát Verča. Ale je to můj vnitřní pocit,“ popisuje svoje podezření Ingrid. Ve středu jí totiž Veronika zkritizovala moučník, který byl podle ní syrový. „Od hostitelky čekám, že to bude mít až moc perfektní,“ myslí si Růžena. „Já se budu snažit určitě hodně, vyhrát by mě potěšilo,“ potvrzuje obavy soutěžících Veronika. Jako vypočítavá hráčka se ovšem necítí. Účast v pořadu je pro ni životní zkušenost a výhra není to hlavní.
Veronika bude před svými soupeři nervózní. Při otvírání lahve se sektem část rozlije, nemá při příchodu hostů hotový předkrm a ti budou čekat. Proč si neudělala avokádové guacamole dopředu? Veronika není tento týden první, kdo podává jako předkrm avokádo, nevyhne se tedy srovnání s pondělní hostitelkou Růženou. Míše bude v jídle vadit koriandr, jiným se bude zdát předkrm bez chuti. K hlavnímu chodu bude mít také každý svou připomínku.
Někomu bude vadit špenát, jinému bude připadat maso suché. Nálada bude u stolu houstnout a nepomůže ani zábava, při které se ostatní podívají do kadeřnictví. Veronika je naučí plést copy, jako model poslouží i dlouhovlasá Růžena. Komu to půjde nejlépe? Jak nesympatie některých soutěžících zamíchají kartami při bodování?