Seriály a filmy

18. října 2024 10:21

Petra Jaroševská

Taktika a nové hlášky v kuchařské soutěži. „Šajk“ a „brušketa“ přepíší dějiny

Přiznání - Prostřeno! S29 (140)

Závěrečný večer soutěže amatérských kuchařů z Ústeckého kraje proběhne u největšího kritika a rýpala Romana. Ten měl spoustu řečí ke každému jídlu, tak budou všichni zvědaví na jeho kuchyni. Ukáže se také, že Roman neměl tajit, že už v soutěži jednou byl.

Čtyřiačtyřicetiletý Roman z Mostu pozve soupeře do bytu, kde bydlí sám. Má tři děti, přítelkyni, baví ho vaření, ale podle svých slov je podprůměrný kuchař. Pracuje v úklidové firmě a hraje jako DJ na diskotékách. Při první účasti v Prostřeno! měl smůlu. Soupeřka ho prý proklela a po natáčení mu prý syna přejelo auto. I když soutěžícím tentokrát neřekl, jaké má zkušenosti s natáčením, stejně se to dozvěděli. Marie vše zjistila ze sociálních sítí, Vladimír vyslechl rozhovor s Romanovým bratrem. Tak jako tak, vše je prozrazeno a soutěžící tajnůstkaření nevezmou nejlépe.

Roman pro hosty tentokrát připraví bruschettu, hovězí polévku s romskou nádivkou, kuřecí roládu se zapečenými bramborami a jako dezert cheesecake s lesním ovocem. V něčem je menu podobné tomu, které vařil kdysi. Můžete se o tom přesvědčit v aplikaci Prima Zone, kde najdete i bonusy k Romanově někdejší účasti v pořadu. Cizí názvy pokrmů hostitele potrápí.

Čtěte také: Nejvtipnější hlášky z kulinářské soutěže. Je libo „fokačitu“ nebo „číský“ dort?

Úkol týdne crudités přelouská jako „kruditest“. Bruschetta je podle něj „brušketa“. „Jako dezert máme šíse, šajseké. To bude podle mě něco se šlehačkou,“ říká Lucie. „Jako dezert máme šajk,“ opraví se ještě. Cheesecake dělá obecně soutěžícím v Prostřeno! problémy. Šísake nebo číský dort jsou už legendy, ale Lucie vymyslela naprosto novou variantu.

Podívejte se na video, ve kterém soutěžící bojují s cizími názvy jídel:

Lucie řve na Romana, ať nosí na stůl

Podobně jako jeho soupeři, Roman při vaření používá velké množství dochucovadel. Přestože má plný hrnec masa a zeleniny, neodpustí si sypké i tekuté polévkové koření, a ještě kostku. Dohnala ho také nervozita. Začíná pokašlávat a přicházet o hlas. Prý je to tím, že hodně kouřil, a není nemocný. Působí to ale dost nehygienicky. Navíc nestíhá a začne dělat chyby. Základ na želatinovou polevu scedí do dřezu, takže mu zbude jen vyvařené ovoce. V úterý měl Roman řeči, že je potřeba mít na bruschettu správné pečivo. To ale nemá.

Lucie dnes bude mít hodně poznámek. Ptá se i na nesmysly, třeba jestli je šunka nebo balsamico domácí. Když Roman servíruje polévku, volá na něj do kuchyně, že má hlad. „Já čekám!“ provokuje. „Volala na něj: ‚Přines jídlo, už mám hlad.‘ Za ten týden jsme Lucku poznali, takže jsme z toho měli legraci. On se jí vysmíval. Dal jí najevo, že ho nezlomila kecama,“ říká Vladimír. Jak uvidíte na prima+ a vpodvečer na obrazovce, Lucie pochválí jenom dezert. Roman tak ochutná vlastní medicínu a ještě bude za pořádného taktika.

Podívejte se na bonus k pořadu, ve kterém Lucie řve na Romana:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 18. 10. 2024

Cesty se budou pravděpodobně potýkat s mechanickými potížemi a zpožděními všeho druhu. Nakonec se do cíle dostanete, ale budete muset být trpěliví. Pokud míříte na letiště, nezapomeňte si s sebou vzít dlouhou knihu, aby bylo čekání snesitelnější. Pokud míříte jen přes město, vezměte si s sebou oblíbenou hudbu, která vám zlepší náladu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.