VIDEA Recepty na premiérové menu s neobvyklými pokrmy

V 6. dílu premiérové řady oblíbené kuchařské televizní show Teď vaří šéf připravil Zdeněk Pohlreich menu složené z neobvyklých pokrmů. Těšte se na exotické pokrmy a dva dezerty!

V 6. dílu premiérové řady oblíbené kuchařské televizní show Teď vaří šéf připravil Zdeněk Pohlreich menu složené z neobvyklých pokrmů. Těšte se na exotické pokrmy a dva dezerty!

Celý díl Teď vaří šéf! si může pustit také ONLINE na Prima PLAY

Dobrou chuť vám přeje autor receptů Zdeněk Pohlreich.

POLÉVKA S TOFU

tofu drůbeží vývar mrkev bílá ředkev brokolice fazolové lusky hráškové lusky čerstvý špenát salát lístky shiso sůl

Mrkev a ředkev nakrájejte na plátky a vložte do osolené vroucí vody, povařte a přeceďte. Brokolici, lusky a špenát krátce povařte a pak rychle zchlaďte, aby zelenina neztratila barvu.

V hrnci ohřejte drůbeží vývar a na pár vteřin v něm ohřejte tofu.

Do misky nandejte nejdříve zeleninu, pak tofu a vše zalijte teplým vývarem. Podávejte.

FLAT BREAD

na těsto: 250 g hladké mouky 20 ml mléka 85 ml teplé vody 4 g sušeného droždí telecí žebra mrkev řepa rukola 1/2 cibule chilli paprička tymián rozmarýn petrželka olivový olej sůl pepř na omáčku: smetana křen sůl pepř

Telecí žebra osolte a opepřete z obou stran. Vložte do pekáčku a přidejte nakrájenou cibuli, tymián, rozmarýn, kousky chilli papričky a mrkev. Přikryjte alobalem, vložte do trouby předehřáté na 170 stupňů a pečte doměkka.

Celou řepu osolte, opepřete, zakápněte olejem, přidejte tymián a rozmarýn, zabalte do alobalu a vložte do trouby.

Mezitím si připravte těsto: v míse smíchejte mouku, mléko, vodu a droždí, vytvořte těsto, misku zabalte do fólie a nechte vykynout na teplém místě.

Vykynuté těsto vyválejte, přendejte na plech a pečte v troubě předehřáté na 200 stupňů.

Teď si připravte křenovou omáčku: smetanu lehce vyšlehejte, nastrouhejte do ní křen, osolte, opepřete a promíchejte.

Upečené maso oberte, nakrájejte nadrobno, dosolte a opepřete a přidejte petrželku.

Chleba vyndejte z trouby, potřete omáčkou, nandejte nakrájenou řepu, maso, navrch znovu přidejte trochu omáčky a posypte rukolou pokapanou olivovým olejem.

TURECKÁ POLÉVKA Z ČERVENÉ ČOČKY

125 g červené čočky 1 lžíce rajského protlaku 1 lžíce hladké mouky 250 ml mléka 2 rajčata 1 ředkvička 1 cibule 2 stroužky česneku sušená chilli paprička petrželka olivový olej sůl pepř

Cibuli nakrájejte nahrubo a orestujte na olivovém oleji. Přidejte pokrájené stroužky česneku, chilli papričku a pak zaprašte trochou mouky. Vmíchejte rajský protlak, červenou čočku a dužinu z rajčat. Promíchejte, zalijte vodou, osolte a opepřete. Nechte povařit asi 15 minut, dokud čočka nebude měkká. Potom mírně promixujte, vlijte trochu mléka a nechte ještě chvíli povařit.

Do misky nasypte kousek nakrájeného rajčete, pokapejte olivovým olejem a osolte. Zalijte polévkou, vložte zbytek rajčat, nakrájenou ředkvičku, petrželku, zakápněte olejem a podávejte.

LÍVANCE ZE ŠPALDOVÉ MOUKY S RAKYTNÍKOVÝM KOMPOTEM

100 g špaldové mouky 50 ml mléka 100 g másla 1 vejce moučkový cukr prášek do pečiva med na omáčku: plody rakytníku cukr med

V kastrůlku ohřejte mléko a nechte v něm rozpustit med. Odstavte a pak přisypte mouku, prášek do pečiva a promíchejte. Přidejte vejce a spojte. Nakonec vmíchejte rozpuštěné máslo.

V hrnci smíchejte plody rakytníku s cukrem a trochou medu a nechte prohřát.

Na pánvi rozehřejte máslo a usmažte na něm lívance. Talíř posypte moučkovým cukrem, přendejte na něj lívance a posypte rakytníkovým kompotem. Navrch ještě pocukrujte a podávejte.

ČOKOLÁDOVÝ DORT S CHILLI A MOŘSKOU SOLÍ

200 g hořké čokolády 3 lžíce mandlové mouky 150 g cukru krupice 200 g másla 4 vejce kypřicí prášek moučkový cukr chilli paprička mořská sůl maliny jahody

Ve vodní lázni rozpusťte hořkou čokoládu a máslo. V hmoždíři rozmělněte mořskou sůl a čerstvou chilli papričku.

V míse rozšlehejte vejce, pak přidejte mouku, kypřicí prášek, cukr a spojte. Směs vlijte do rozpuštěné čokolády s máslem, pak přidejte sůl a chilli.

Formu vystelte pečicím papírem a vložte na plech. Vlijte těsto, vložte do trouby předehřáté na 165 stupňů a pečte asi 35 minut.

Dort nakrájejte, nandejte na talíř, posypte moučkovým cukrem a ozdobte čerstvými malinami a jahodami.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 26. 5. 2024

Berani, při prohlížení fotoalb, přestavování nábytku a vzpomínání na minulé časy můžete pocítit nostalgii. V mysli se vám vybaví emocionální události, se kterými jste se v době, kdy se staly, možná ještě plně nevyrovnali. Staré pocity, o kterých jste si mysleli, že jsou pryč, by se mohly vynořit a vehnat vám slzy do očí. Upřímně se těmto pocitům postavte čelem nyní, místo abyste je zase na další desetiletí někam nacpali.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.