Celebrity

26. září 2024 14:18

Tomáš Durčák

Mirek Dopita skončil za drogy v podmínce s tučnou pokutou. Teď by mu mohla zavařit

Jaromír Soukup po potyčce s Miroslavem Dopitou

Současný manžel Agáty Hanychové, Miroslav Dopita, by mohl potyčky s Jaromírem Soukupem hořce litovat. Pokud se ukáže, že skutečně napadl expartnera Hanychové, hrozí mu další trestní stíhání. A to navíc v době, kdy mu sotva vypršela pětiletá podmínka za obchodování s drogami. Kromě ní v roce 2019 schytal i pokutu 500 tisíc korun.

Fyzická konfrontace mezi Miroslavem Dopitou a Jaromírem Soukupem před domem Agáty Hanychové, která je v posledních dnech hlavním tématem, by pro prvního jmenovaného mohla mít nepěkné důsledky. V očích soudní moci mu pak zřejmě příliš nepřidá ani minulost, která má být spojená s dealováním drog a podmínkou od soudu.

Jak informoval Expres.cz, Miroslav Dopita v roce 2019 čelil trestnímu stíhání, v němž byl odsouzen k tříletému trestu odnětí svobody s podmíněným odkladem na pět let, který mu skončil teprve letos v únoru. Navíc mu soud uložil pokutu ve výši půl milionu korun. Manžel Agáty Hanychové se měl provinit provozováním pěstírny konopí, z níž následně drogu ve velkém distribuoval.

„V období od 3. 5. 2011 do 3. 8. 2013, umožnil zřídit indoorovou pěstírnu konopí, do které také občas docházel, vědom si toho, že je v ní neoprávněně pěstováno konopí, a že z této rostliny byla po jejich sklizni usušením jejich vrcholků a listů získávána marihuana a následně distribuována,“ stojí  údajně rozsudku Městského soudu v Praze, který si před zhruba pěti a půl lety Dopita vyslechl.

Čtěte také: Bitka Jaromíra Soukupa: Pokousal mě, tvrdí napadený Mirek Dopita

Zajímavostí je, že když policie Dopitovu pěstírnu odhalila a provedla zde razii, při níž mimo jiné údajně zabavila bezmála 34 kilogramů konopí, rozhodl se Mirek uprchnout z Česka na Bali. Během několikaletého pobytu zde však nakonec začal s vyšetřovateli spolupracovat, aby získal šanci na zmírnění rozsudku, což jej zpětně zřejmě uchránilo před pobytem ve vězení.

Podmínka za produkci a distribuci drog však není prvním vroubkem současného manžela Agáty Hanychové. V minulosti už měl problémy se zákonem i kvůli napadení, kterým se dost možná provinil i před pár dny vůči Jaromíru Soukupovi. V roce 2013 mu totiž soud vyměřil dvouletou podmínku za napadení fotografa na Filmovém festivalu v Karlových Varech. Tehdy měl napadnout vojáka v civilu Lukáše Motla za to, že vyfotil opilou Hanychovou, kleknout si na něj a bít jej pěstí do obličeje.

Všechny tyto záležitosti mu rozhodně nijak nepomůžou, pokud Jaromír Soukup dodrží svůj slib a podá na Miroslava Dopitu trestní oznámení pro těžké ublížení na zdraví. Zvlášť pokud bývalý majitel TV Barrandov ve svém popisu incidentu nelže. „Dopita na mne při předání dcery slovně útočil a po předání mne napadl. Přišel k brance, otevřel ji a pak mne napadl. Měli to připravené. Zbytek nechám na orgánech činných v trestním řízení,“ popsal Soukup údajně zákeřný útok, jehož se stal obětí.

Ukáže-li se, že iniciátorem napadení byl skutečně Mirek, mohlo by to mít navíc zásadní důsledky i pro jeho drahou polovičku Agátu. Ta totiž mezitím znovu zažehla kauzu okolo opatrovnictví malé Rozárky, kterou se Soukupem má, a kterou mu jen dva dny po bitce svého manžela s expartnerem navzdory přítomnosti policie odmítla předat. Bude-li v budoucnu o dalším opatrovnictví rozhodovat nějaká soudní instance, mohla by prostředí, v němž by byl partner matky odsouzen za násilný trestný čin, vyhodnotit jako pro dítě nevhodné a raději věc rozsoudit ve prospěch otce, tedy Jaromíra Soukupa.

Jaromír Soukup tvrdí, že byl napaden. Agáta zase, že její manžel Mirek jen bránil rodinu:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 9. 2024

V lásce a romantice by se vám nyní mělo dařit, Berani. Něco ve vás vzbudilo detektivní náladu a vy toužíte zkoumat, pátrat a hledat pravdu v každé situaci. Váš fundovaný, stabilní a praktický přístup bude vaší největší předností. Ujistěte se, že dnes necháte roli mučedníka někomu jinému. Vy jste ten, kdo musí převzít kontrolu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.