Tereza Ramba se rozhodovala mezi rolí a rodinou: Kdyby máma neprala, chodím nahatá

Tereza Ramba v 7 pádech Honzy Dědka

Herečka Tereza Ramba (34) na nás už nějakou dobu shlíží z plakátů coby alkoholička z nového českého dramatu. Náročnou roli nepřijala hned, dlouho se rozmýšlela – především proto, že má doma dvě malé děti. Nakonec ale ničeho nelituje.

„Když mi to poslali, řekla jsem, že určitě ne,“ vysvětlila Tereza Ramba v 7 pádech Honzy Dědka, že hlavní roli ve filmu Zápisník alkoholičky nejdříve chtěla odmítnout. „Zavolala jsem manažerce, řekla jsem jí, aby nebláznila, že mám dvě malé děti a nemůžu. Ona mě přesvědčovala. Tak jsem zavolala mámě. Ta mi říkala, že tahle témata jsou taky důležitá. Pak jsem udělala rodinnou hromadu a všichni měli pocit, že to je to, co na tom povolání miluji. To jsem zjistila třetí natáčecí den a pak jsem byla moc ráda. Ale bylo to náročné, nebudu lhát,“ dodala Ramba, kterou můžete znát z desítek filmových i seriálových rolí a je také držitelkou Českého lva pro nejlepší herečku v hlavní roli za film Vlastníci.

Jako když do domečku hodíš bombu...

Tereza Ramba nechtěla roli přijmout hlavně kvůli dětem, rodině a s nimi spojené péči o domácnost. „Jakmile začnu točit, je to, jako když do domečku hodíš bombu. Každá máma, která pracuje, tohle chápe. Vy jste bohyně, dámy. Zvládáme všechno,“ vzdala hold všem maminkám.

Přečtěte si také: Tereza Ramba se odhodlala k velkému kroku. Dala sbohem dlouhým vlasům

Přiznala také, že bez pomoci okolí se její náročné natáčení neobešlo. „Přiznám se, že teď prala jenom máma. Kdyby máma neprala, nemáme co na sebe a já sem přijdu nahatá. Prát, uklízet, vařit, mít dvě děti a točit s Karlem Janákem jeho šestnáctky je brutální,“ vysvětlila v rozhovoru s Honzou Dědkem, který můžete sledovat v úterý od 21:40 na Primě.

„Do toho Maty (Matyáš Ramba, tanečník a manžel Terezy, pozn. red.) vůbec nevaří. On je nejlepší táta na světě, ale vařit neumí.  A já chci, aby děti jedly zdravě, takže jim dělám takové pekáčky. Ale stíhat to všechno dohromady...“ posteskla si herečka.

Za Matyáše Rambu se Tereza Voříšková provdala v roce 2019. Ve stejném roce porodila syna Mikoláše a na začátku roku 2022 dceru Miru.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 20. 6. 2024

Berani, dnes vám v hlavě může bzučet. Najednou se vám bude zdát, že se na vás upírá pozornost. Jste na jevišti a vaše mozkové schopnosti jsou testovány. Zvládnete tuto výzvu? Ať už jste připraveni, nebo ne, je to tady. Nezapomeňte na důležitost individuality. Nebuďte další replikou šitou na míru. Buďte sami sebou a myslete za sebe.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.