Tichý Jakub se v pátek odváže. Jídlo bude servírovat jako kníratý Ital

Bažant - Prostřeno! S28 (25)

Páteční hostitel Jakub z Moravskoslezského kraje ani neví, kdo jej do pořadu přihlásil. Nejčastěji vaří pro náctiletou dceru, na jejíž výchovu je sám. Bude servírovat dezert se zvláštním složením a překvapí při tom převlekem.

V pátek uvaří čtyřiatřicetiletý Jakub, který je vášnivý pěstitel zeleniny. Nedávno postavil dům, kde bydlí se svým otcem a třináctiletou dcerou. Tu většinu jejího života vychovává sám. Pro dceru by udělal všechno, a tak se kvůli ní naučil denně vařit. V menu slibuje plněnou parmskou šunku s bagetkou a salátkem, bažantí polévku s nudlemi, hovězí roštěnou se šťouchanými bramborami s cibulkou a slaninou a na závěr bezlepkový čokoládový dort.

Pro soutěžící bude překvapením především dezert. Nejsou si vědomi, že by měl Jakub alergii na lepek. Budou tedy tipovat, že bezlepkovou dietu musí držet někdo z rodiny. Jak na prima+ a vpodvečer na obrazovce uvidíte, Jakub má úplně jiné úmysly. Tento dezert miluje, protože mu připadá odlehčený.

Podívejte se na Jakubova italského „kamaráda“ v akci:

Petra začne kvokat na slepice

Petru nepotěší příloha k hlavnímu chodu, protože nemá ráda cibuli. Bažanta málokdo ze soutěžících už jedl, ale Petra je přesvědčená, že chutná asi jako kuře: „Je to to samé, je to pták.“ Marie bude mít obavy, že Jakub bažanta sám ulovil. „Doufám, že nebude zábava nějaké lovectví,“ podotkla. To se ale nemusí bát, při šmejdění naopak uvidí, že zvířata Jakub miluje. Chová totiž 70 slepic, které nadchnou hlavně Petru, jež vyučuje cizí jazyky. Začne totiž na slepice kvokat.

To ale není všechno. O to, aby byl večer ještě bláznivější, se postará sám hostitel. „Předkrm je italského původu, proto jsem si pozval na servírování kamaráda Itala,“ pronese k hostům Jakub a s pozdravem „Ciao bella“ ukáže v Prostřeno! své italské já. Nalepovací knírek a kuchařská čepice v něm probudí hravou náladu. Soutěžící ho v tak dobrém rozmaru ještě neviděli. Každý další chod bude podávat v jiném kloboučku. Na řadu přijde myslivecký s bažantím perem, kovbojský slamák a klobouček jeho dcery s růžovou mašlí. Za jídlo sklidí jen samou chválu, ale budou soutěžící spravedliví? Jak se jim zalíbí zábava, při které budou zatloukat hřebíky? Uvidíte už v pátek.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 1. 5. 2024

Je frustrující, když práce stojí v cestě romantice a společenským aktivitám. Přesně to dnes cítíte, Berani. Vaše myšlenky jsou zaměřeny na večerní a víkendové aktivity, ale povinnosti máte na stole. Nezoufejte. Jednoduše si dejte závazek, že uděláte to, co se od vás očekává, a užijte si dnešní večer s jistotou, že jste splnili své povinnosti.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.