Azurová voda a útesy. Koupališti v Polsku se přezdívá Maledivy a vstup je zdarma

Za nádhernou vodou nemusíte létat letadlem tisíce kilometrů. Báječnou lokalitu a skvělé koupání objevíte kousek od českých hranic. Koupaliště Zakrzówek se nachází v polském Krakově a své návštěvníky láká na vstup zdarma. Jedinečný projekt vás ohromí svou průzračnou vodou a zajímavým okolím, které je ideální na víkendový výlet.

Toužíte zažít jedinečné koupání obklopeni krásnou přírodou? Pak pro vás máme tip. Vydejte se na koupaliště Zakrzówek, které se nachází kousek od polského města Krakov. Nejlépe se tam dostanete autem, ale bez problémů najdete také spojení městskou hromadnou dopravou. Přímo na místě je nově vybudované i parkoviště, které mohou návštěvníci využít.

Mohlo by vás zajímat: Za pět hodin v ráji. Nejkratší cesty k moři, které nezruinují váš rozpočet

Největším lákadlem je vstupné zdarma. Kvůli bezpečnosti se na místě zavedl denní limit počtu návštěvníků, který umožňuje vstup pro 1 000 lidí. Na místě je k dispozici pět bazénů různých hloubek. Nejmenší, určený neplavcům a dětem, má hloubku 40 cm a dva největší, které slouží lidem s dobrými plaveckými schopnostmi, mají hloubku 350 cm.

Otevřeno šest dní v týdnu

Pokud se na místo plánujete vydat, věnujte pozornost otevírací době. „Areál je možné využívat šest dní v týdnu v čase od 10 do 18 hodin. V pondělí jsou bazény kvůli údržbě uzavřeny,“ uvedl web TVN24. Na místě nechybí ani zkušení plavčíci, kteří dohlížejí na bezpečný chod celého koupaliště. Kolem bazénů jsou vybudovaná speciální mola s šířkou osm metrů, která můžete využít k opalování a odpočinku. Vodní plocha za molem je pouze na vlastní nebezpečí a hloubka tam dosahuje zhruba 20 metrů.

Čtěte také: Nejlepší tipy na vinařskou turistiku: Kam vyrazit na výlet a kde si užít víno i s jídlem

Vedle bazénů se v areálu nachází také Centrum vodních sportů, nově vybudované zázemí s převlékárnou, toalety, lezecké stěny či stoly pro hraní ping-pongu. Další věcí, která stojí za zmínku, je i krásné okolí, jež samotný lom obklopuje. Kolem sebe máte vysoké útesy, které tak trochu připomínají krajinu chorvatského pobřeží. Nádherně azurová barva vody se pak zasloužila o to, že místní areálu s oblibou přezdívají Maledivy. Vypadá to, že za exotikou přece jenom nemusíte vyrazit tak daleko.

Mohlo vám uniknout: Některá koupaliště v Česku naopak zdražují

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 12. 5. 2024

Vypadáte dobře a cítíte se skvěle, Berani. Teď jen kdyby vaše domácí prostředí odráželo to, kým jste. Když se rozhlédnete kolem sebe, možná si uvědomíte, že není tak elegantní, jak by mohlo být. Dnes to můžete začít měnit. Začněte od základů – ukliďte a odstraňte nepořádek. Jakmile zmizí všechny cizí předměty, můžete se začít zabývat závažnějšími změnami.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.